Był temat o tym ale widzę, że w ramach porządków gdzieś zaginął.
Absolutne minimum (IMHO):
*Bluza - Najlepiej M43 (nie każdemu leży M44), sukno feldgrau (lub dla prawdziwych smakoszy feldgrau44 vel mustard brown). Producent, wg. mnie obecni króluje Ant-Z Militaria - genialne materiały i elementy, świetny krój, bardzo precyzyjne wykonanie, dbałość o detale i co dziwi przy wcześniej wymienionych zaletach, to stosunkowo niska cena i koszt wysyłki wliczony w cenę elementu oraz fachowa obsługa.
*Spodnie - tak jak bluza, polecam Ant-Z, model M43, sukno, feldgrau lub dla koneserów feldgrau44
*Buty - najlepiej trzewiki prod. Sturm'a. Nastaw się na ew. naprawy bo potrafią się szybko sypnąć zelówki ale to nie reguła.
*pas - Bardzo dobre pasy (IMO w przystępnej cenie) wykonuje kolega z Malborka, jeżeli jesteś zainteresowany to zgłoś się do mnie via priv. Klamry polecam stalowe prod węgierskiej - takie
http://www.allegro.pl/item893727908_kla ... macht.html! Inne kopie z zalewające nasz rynek to fantastyka!
*czapka - najlepiej Feldmutze M43, feldgrau. Może być Sturm, znacznie lepsze było by poznańskie Hero. Świetne czapki, choć nie tanie szyje kolega z Torunia. Jesteś zainteresowany to tak jak z pasem pisz do mnie.