Biblioteka UMK w Toruniu - ktoś korzysta?

Literatura poszukiwawcza, historyczna, przygodowa
Awatar użytkownika
pucior
Kontakt:

Biblioteka UMK w Toruniu - ktoś korzysta?

Post autor: pucior »

Witam!

Poszukuję usilnie jednej publikacji (kilkunastostronnicowa broszurka), która w naszym kraju jest dostepna tylko w Toruniu, w bibliotece UMK (i to tylko do czytelni). Czy ktoś z Forumowiczów studiuje może w Toruniu lub korzysta od czasu do czasu z tej biblioteki?
Pokryję wszelkie koszty (xero, wysyłka), a za fatygę i na czteropak dobrego browara się znajdzie :D

pozdrawiam,
pucior
srebrny_lis

Re: Biblioteka UMK w Toruniu - ktoś korzysta?

Post autor: srebrny_lis »

Stałym mieszkańcem Torunia jest Harry z 52. Infanterie - Regimentu. I wie, co się robi w bibliotece :)
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 19:46 przez srebrny_lis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Przez 5 lat studiów zaocznych na UMK nie udało mi się dostać z biblioteki ani jednej interesującej mnie książki. Wszystko było wypożyczone.
Powodzenia.
asdic321

Post autor: asdic321 »

A kazal Ci ktos tak szybko studia konczyc?! Postudiowalbys dluzej, to moze szczescie by w koncu dopisalo! :zebek:
Awatar użytkownika
pucior
Kontakt:

srebrny_lis pisze:Stałym mieszkańcem Torunia jest Harry z 52. Infanterie - Regimentu. I wie, co sie robi w bibliotece :)
Nie znalazłem takiego użytkownika na Forum :|
Remington pisze:Przez 5 lat studiów zaocznych na UMK nie udało mi się dostać z biblioteki ani jednej interesującej mnie książki. Wszystko było wypożyczone.
Powodzenia.
Poszukiwana przeze mnie broszurka została wydana z okazji uroczystości odsłonięcia kościoła w niewielkiej wsi na Mazurach. Nie sądzę, by była jakoś szczególnie rozchwytywana ;)
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Kurcze ja swoją kartę do biblioteki UMK oddałem kilka lat temu po podpisani obiegówki! :D

Co do Harrego to znajdziesz go wszędzie, wpisz w google ''Harry IR52'' :lol:
asdic321

Post autor: asdic321 »

@pucior, w Bibliotece Glownej UMK mozna teraz zamawiac ksero lub kopie elektroniczne! Nie wiem wprawdzie ile to kosztuje ale co szkodzi zapytac? :D Tu znajdziesz link do "obstalunku":
http://www.bu.umk.pl/mail/repro.php" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. chyba nie docenilem tej firmy! Na stronie jest i kalkulator kosztow i link do cennika ladnie podany:
http://www.umk.pl/uczelnia/dokumenty/bi ... 7_2008.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Oj dobrze teraz maja studenty! Zyc, Panie Dzieju, nie umierac! :D
Awatar użytkownika
pucior
Kontakt:

Dziękuję bardzo! :) :guru:

Zamówienie złożone - jak dostanę dam znać jak to wyglada od strony praktycznej.
Awatar użytkownika
pucior
Kontakt:

Skorzystałem z zamówienia skanów poszukiwanej broszurki przez internet i szczerze polecam pod tym kątem bibliotekę UMK. Nastepny dzień po złożeniu zamówienia odezwał się mailem pracownik biblioteki, który podał koszt usługi i numer konta. Tego samego dnia wpłaciłem należność (akurat wybrałem opcję skanu czarno-białego 300 DPI - wówczas 1 zł za skan). Trzeciego dnia roboczego od wpłacenia kasy dostałem na maila link, z którego mogłem pobrać skany. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Dobra sprawa jesli szukamy jakiegoś niedostepnego powszechnie artykułu, rozdziału czy kilku stron tekstu - przy większych partiach materiału można to odczuć po kieszeni.

Jeszcze raz dziękuję za nakierowanie na wyżej podany link :guru:
ODPOWIEDZ