"Napoleoniada" Jonkowo 2011.
Moderator: Manufaktura Dzika
-
"Napoleoniada" Jonkowo 2011.
Rebiata, przypominam delikatnie, że musimy dać zgłoszenie na marcową "Napoleoniadę" do 15 grudnia 2010. Mogę naturalnie podać cały skład, jednak wolałbym wariant bardziej realny, bo nie lubię ludzi w wała robić w ostatniej chwili.
Re: "Napoleoniada" Jonkowo 2011.
W ciągu tygodnia dam szersze info o Napoleoniadzie 2011. Miło będzie się ponownie spotkać i pobuszować w polu.
Uwaga, w 2011 roku bitwa będzie w nowym miejscu, gdzie będzie więcej przestrzeni do manewrów,ale atak oczywiście pod górkę. Niestety w latach 90tych nie zadbano o strefę ochronną szańca i pozwolono na rejestrację działek jako budowlane.

-
Jak dotąd naliczyłem 19 naszych z WMP plus Krysia.
- krysiaArt.-Kłodzko
Bardzo mi miło że zostałam wliczona w WASZE 19 osób z WMP - Dziękuje ślicznie
srebrny_ lisie 

Cześć,
Horhe, jak oceniasz to nowe miejsce pod względem dogodności dla publiczności? Będzie dobry widok?
Horhe, jak oceniasz to nowe miejsce pod względem dogodności dla publiczności? Będzie dobry widok?
Oglądałem to pole z każdej strony i jest o niebo lepsze. To nic innego jak nachylona łąka z małą niecką u podnóża wzgórka, o który toczyć się będą boje. Poza tym więcej miejsca na rozwinięcie linii, uzycie kawalerii i artylerii.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 10:48 przez Horhe, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chroszo! No to "się" będzie można pobawić.
-
Książę i Jacek proszeni o szybkie ustosunkowanie się do udziału w "Napoleoniadzie" 18-20 marca. Marcina proszę o podanie czy sam czy z synem/synami. No i Marcin M. (liku) oraz Marek Cz., Jaksa i Śliwka. Proszę tak do dwóch dni. Wieczorem w środę wysyłam formularz. Warunki podam osobno.
A, czy 6. Rota otrzymała osobno formularz i zaproszenie?
A, czy 6. Rota otrzymała osobno formularz i zaproszenie?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 18:44 przez srebrny_lis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
tak artyleria dostała osobno na meil Borzyna
-
Warunki nie najgorsze. Będzie na czym spać i co jeść oraz czym strzelać.
Ostre warunki uczestnictwa i poważna impreza, to świadczy jak najlepiej.srebrny_lis pisze:Warunki nie najgorsze. Będzie na czym spać i co jeść oraz czym strzelać.

Nowy teren inscenizacji
http://1807jonkowo.pl/infusions/the_kro ... php?url=15" onclick="window.open(this.href);return false;
http://picasaweb.google.com/GOKJonkowo/ ... directlink#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://1807jonkowo.pl/infusions/the_kro ... php?url=15" onclick="window.open(this.href);return false;
http://picasaweb.google.com/GOKJonkowo/ ... directlink#" onclick="window.open(this.href);return false;
teren ciekawy,rozległy,widokowy, tylko te słupy energetyczne no ale nie na wszystko możemy mieć wpływ,fotoreporterzy będą musieli wykazać się większym profesjonalizmem aby ukryć "mroki" 

-
Obejrzałem/wysłuchałem filmik o terenie batalii. Dogodny jest (pewnie być musi), lecz bardzo rozległy; i 2500 ludzi nie byłoby tam za dużo, można trochę "zniknąć". Chyba że zostanie nieco bardziej wąsko ofladrowany (?). Jako ilustrację muzyczną widziałbym, zamiast "Walkuereritt" Wagnera, raczej fragmenty uwertury "1812" Czajkowskiego albo "Kniazia Igora" Borodina.