Fotografia
- Książe Warmii
Fotografia
Witam
Ostatnio podniosłem niesamowitą rzecz , a mianowicie fotografie podoficera niemieckiego zastanawiająca rzeczą jest ,że fotka zachowała się w dobrym stanie jest zmontowana na płytce ołowianej a sama fotka jest jakby wtopiona.
Moja pytanie i prośba czy są sposoby ,aby wyciągnąć z tego zdjęcia więcej szczegółów.
Czy może po prostu jest to negatyw do odtworzenia zdjęcia.
pozdrawiam
Ostatnio podniosłem niesamowitą rzecz , a mianowicie fotografie podoficera niemieckiego zastanawiająca rzeczą jest ,że fotka zachowała się w dobrym stanie jest zmontowana na płytce ołowianej a sama fotka jest jakby wtopiona.
Moja pytanie i prośba czy są sposoby ,aby wyciągnąć z tego zdjęcia więcej szczegółów.
Czy może po prostu jest to negatyw do odtworzenia zdjęcia.
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- olsztyniak
Re: Fotografia
Moim zdaniem jest to negatyw zdjęcia przygotowany do druku (gazeta)
Sprobuj polozyc na nim biala kartke i przeciagnac calosc rysikiem moze cos wyjdzie
Widac ze fotka jest w lustrzanym odbiciu, tak jak napisal Olsztyniak - do gazety

Super fant.
Jak w programie do przeglądania zdjęć wcisnąć opcję 'negatyw' to wyjdzie nam pozytyw, choć to prymitywny sposób
Jakość taka sobie, ale jakbyś zrobił ładne duże zdjęcie negatywu i na wprost, to i pozytyw wyszedłby może trochę lepszy. Skoro to zarazem lustrzane odbicie to chyba prawidłowy wygląd pozytywu jak na zdjęciu drugim:
Jak w programie do przeglądania zdjęć wcisnąć opcję 'negatyw' to wyjdzie nam pozytyw, choć to prymitywny sposób

Jakość taka sobie, ale jakbyś zrobił ładne duże zdjęcie negatywu i na wprost, to i pozytyw wyszedłby może trochę lepszy. Skoro to zarazem lustrzane odbicie to chyba prawidłowy wygląd pozytywu jak na zdjęciu drugim:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Książe Warmii
Wielki dzięki Uve.
Obrobiłem w programie foto REWELACJA
Obrobiłem w programie foto REWELACJA

To wrzucaj 

Czekamy na foto.
- Książe Warmii
Nie..... dajcie spokój dla mnie rewelacja, ale nie zrobiłem nic lepszego jak Uve.