Witam
Wykopałem takie cos ale niewiem do końca co to jest.
Jest na tym bardzo dużo kamieni lub szkiełek, (jest w srebrze - tak mi się wydaje, chociaż próby niewidać, może była na zapięciu którego niema)
Prosiłbym o id.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam Stefan
Coś do id.
Coś do id.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Coś do id.
Wyglada na broszke z ulamana agrafa, nie starsza chyba niz sto lat. Jesli to srebro, to pewnie i kamyczki jakies (granaty, turmaliny?) a nie zwykle szkielka - najlepiej daj to do obejrzenia jakiemus jubilerowi. 

- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Asdic ma rację To jest brosza i to ładnej roboty. Trudno wyczuć przez sieć, czy "szkiełka" to kamienie (nie wykluczone). Datowałbym na I poł. XX wieku (ale kto wie?). To chyba nie jakaś taniocha -Pięęęękna
! Jubiler prawdę Ci powie(nie wiem, czy biorą za taką usługę pieniądze) Pozdrawiam!!!
Asdic ma rację To jest brosza i to ładnej roboty. Trudno wyczuć przez sieć, czy "szkiełka" to kamienie (nie wykluczone). Datowałbym na I poł. XX wieku (ale kto wie?). To chyba nie jakaś taniocha -Pięęęękna

- Szara Sowa
Szczęka opada, mam nadzieję, że to nie czeska biżuteria. Wygląda, że nie brakuje ani kamyczka, ale niepokoi, że nie ma próby. Takie wykonanie sugerowałoby co najmniej srebro, ale próba powinna być.