Jakiś napoleonek do id
Jakiś napoleonek do id
Witam
Znowu guzik. Jest lekko półokrągły z tyłu opisany.
Z której to wojny?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam Stefan
Znowu guzik. Jest lekko półokrągły z tyłu opisany.
Z której to wojny?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam Stefan
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Jakiś napoleonek do id
Napoleon III - Okres od I wojny ( może wcześniej ale niewiele ) do początku II Wojny
pozdr.Król Julian
pozdr.Król Julian
warwick pisze:Napoleon III - Okres od I wojny ( może wcześniej ale niewiele ) do początku II Wojny
pozdr.Król Julian
Raczej coś innego to będzie...
Semi przepisz napisy z rewersu guzika.
Dla mnie to angol 

Czy złowiony na tę gumkę? 

- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Jestem przekonany, że francuz- najprawdopodobniej NIII - czas wojny francusko pruskiej (1870 -71).
Pozdro!!!
Jestem przekonany, że francuz- najprawdopodobniej NIII - czas wojny francusko pruskiej (1870 -71).
Pozdro!!!
No nie wiem , bicie typowo brytyjskie.
McGowan Gerrard St London
I to:
http://www.ukdfd.co.uk/pages/buttonsgtom.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I to:
http://www.ukdfd.co.uk/pages/buttonsgtom.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jak napisal Hanzo:Hanzo pisze:No nie wiem , bicie typowo brytyjskie.
I to:
"McGowan Gerrard St London"
A z tą gumową rybką to też jestem wędkarzem.

Dzięki chłopaki za te odpowiedzi.
Coś już na ten temat wiem.
Pozdrawiam Stefan
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
To, że guzik jest bity na wyspie - normala. Przecież angole zasypywali europę guzikami (podobają mi się patriotyczne z przypomnieniem Waterloo, albo krzyżem żelaznym na odwrocie). Jesli ten byłby z czasu 1870. to (po Napleonie I)pewnie nie było już we Francyi przeszkód w kupowaniu od Brytonów.
Z uporem maniaka trwam więc przy swojej hipotezie
Pozdrawiam
To, że guzik jest bity na wyspie - normala. Przecież angole zasypywali europę guzikami (podobają mi się patriotyczne z przypomnieniem Waterloo, albo krzyżem żelaznym na odwrocie). Jesli ten byłby z czasu 1870. to (po Napleonie I)pewnie nie było już we Francyi przeszkód w kupowaniu od Brytonów.
Z uporem maniaka trwam więc przy swojej hipotezie

Pozdrawiam
No nie wiem... guzik wygląda całkiem inaczej niż te z lat o których wpominasz.Blacek pisze:Cześć!!!
Z uporem maniaka trwam więc przy swojej hipotezie![]()
Pozdrawiam
Wszystko jest napisane na guziku i w linku który podał Hanzo więc po co mieszać w głowach ,a kto go zgubił i kiedy to już pewnie całkiem inna bajka .
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Darku - masz świętą rację, lecz... nawet gdy nie brakuje faktów- cała przyjemność w domysłach, które weryfikują inni dyskutanci - warto "mieszać w głowach", bo wtedy pracują na zdwojonych obrotach. W gruncie rzeczy - w "fantach" szukamy ludzkich losów, a domysłami inspirujemy się nawzajem
Jeśli postawimy tylko na rzeczowość w opisie znalezisk, nasza pasja stoczy się do gromadzenia "fantów". A tak- bierzesz w rękę znalezisko i wsiadasz do wehikułu czasu...Rycie jest poezją!!! Oczywiście - żaden z wyrażonych przeze mnie poglądów nie jest dla innych żadną miarą obowiązujący
Pozdrowionka!!!
Aha wygrzebałem coś na Odkrywcy, po carskich i prusakach są francuzy Napoleona III może to skonkretyzuje obraz.
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=662270" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam podobnego, ale chyba młodszego marynarza.
Darku - masz świętą rację, lecz... nawet gdy nie brakuje faktów- cała przyjemność w domysłach, które weryfikują inni dyskutanci - warto "mieszać w głowach", bo wtedy pracują na zdwojonych obrotach. W gruncie rzeczy - w "fantach" szukamy ludzkich losów, a domysłami inspirujemy się nawzajem

Aha wygrzebałem coś na Odkrywcy, po carskich i prusakach są francuzy Napoleona III może to skonkretyzuje obraz.
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=662270" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam podobnego, ale chyba młodszego marynarza.
Blacek ma rację - to Napoleon III wyprodukowany w fabryce brytyjskiej.
Co do linku podanego przez Hanzo - tam jest tylko spis angielskich producentów guzików i ich sygnatury, a nie dla kogo te guziki były robione.
Pozdrawiam
Nie należy rozpatrywać sprawy w takich kategoriach - prosty przykład: carskie dragonki sygnowane puncą fabryki solingen.darek1972 pisze:Wszystko jest napisane na guziku i w linku który podał Hanzo więc po co mieszać w głowach ,a kto go zgubił i kiedy to już pewnie całkiem inna bajka .
Co do linku podanego przez Hanzo - tam jest tylko spis angielskich producentów guzików i ich sygnatury, a nie dla kogo te guziki były robione.
Pozdrawiam