Sygnet do id.
Sygnet do id.
Witam
Wyszedł mi ostatnio taki sygnecik.
Prosiłbym o określenie czasu i czyja to jest twarz.
Sygnet jest pozłacany.
Z góry dziękuje.
Wyszedł mi ostatnio taki sygnecik.
Prosiłbym o określenie czasu i czyja to jest twarz.
Sygnet jest pozłacany.
Z góry dziękuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Blacek
- Kontakt:
Re: Sygnet do id.
Cześć!!!
Moim zdaniem to poprostu głowa jako element zdobniczy. Jeśli miałoby to mieć sens religijny - to w Biblii wszyscy mężczyźni są brodaci (z wyjatkiem św. Jana Ewangelisty i Piłata
) i trudno zgadnąć jeśli przedstawiona osoba nie ma atrybutów). Sama głowa to mógłby być św Jan Chrzciciel po ścięciu z rozkazu Heroda. Przyznam, że nie często taki motyw widuje się na pierścieniach i nie jestem pewien religijnej proweniencji, ale jest piękny i nietuzinkowy. Pozdrawiam!!!
Moim zdaniem to poprostu głowa jako element zdobniczy. Jeśli miałoby to mieć sens religijny - to w Biblii wszyscy mężczyźni są brodaci (z wyjatkiem św. Jana Ewangelisty i Piłata

- syriusz13
Mam wrażenie że to współczesny pierścioneczek dla długowłosych ludzi.Tylko te pozłacanie mi nie pasuje.Czy to napewno złoto?
Witam syriusz13 sorka że tak długo nie odpisywałem z braku czasu itp.
Sygnet jest na 100 % złocony. On jest nie czyszczony. Fotka jest zrobiona odrazu po wyjęciu z ziemi.
Pozdrawiam.
Sygnet jest na 100 % złocony. On jest nie czyszczony. Fotka jest zrobiona odrazu po wyjęciu z ziemi.
Pozdrawiam.
- Prusak
alek1905 pisze:Witam syriusz13 sorka że tak długo nie odpisywałem z braku czasu itp.
Pozdrawiam.

i klawiaturę komputerowąPrusak pisze:alek1905 pisze:Witam syriusz13 sorka że tak długo nie odpisywałem z braku czasu itp.
Pozdrawiam.To Ty wozisz stół na wykopki?

I czego chcecie? Mamy XXI wiek, czy nie?! 

- Szara Sowa
i klawiaturę komputerowąPrusak pisze:alek1905 pisze:Witam syriusz13 sorka że tak długo nie odpisywałem z braku czasu itp.
Pozdrawiam.To Ty wozisz stół na wykopki?

Bo On ten sygnet wykopał z szuflady tego stołu

A tak poważnie, czy on jest tylko pozłacany? Byłeś u jubilera? Sygnet jest ładnej roboty, więc nie popierdółka odpustowa. Jakoś nie kojarzy mi się wcale z PRLem.
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Ośmielę się pójść za zdaniem mojej przedmówczyni - to jest chyba Coś
Pozdrawiam!!!
Ośmielę się pójść za zdaniem mojej przedmówczyni - to jest chyba Coś

Pozdrawiam!!!
Jest, jest!
Przydalyby sie ciut lepsze fotki...

Oto lepsze zdjęcia:
Ps. Lepszych już nie zrobie.
Ps. Lepszych już nie zrobie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Blacek
- Kontakt:
Nu! Zupełnie jak Janowa głowa porównaj z http://pl.wikipedia.org/wiki/Herb_Pisza" onclick="window.open(this.href);return false;
Zwróćmy też uwagę, że głowa na sygnecie nie leży prosto ale jest "kulnięta" na bok zamiast być ustawiona ku widzowi jak głowy na krakowskim suficie. Pozdrowienia!!!
Zwróćmy też uwagę, że głowa na sygnecie nie leży prosto ale jest "kulnięta" na bok zamiast być ustawiona ku widzowi jak głowy na krakowskim suficie. Pozdrowienia!!!