Wykrywacz do 3 tys. jaki polecacie?

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
martom321

Wykrywacz do 3 tys. jaki polecacie?

Post autor: martom321 »

Co doradzicie w tej cenie?
Od 2 lat chodzę z wykrywaczem (totalna chińszczyzna) i w końcu przyszedł czas na zakup porządnego sprzętu. Przeznaczam na niego max 3 tys. i ma to być sprzęt nowy. Ma to być sprzęt głównie na monetki i inną kolorową drobnice, czasem może się trafić coś z militarii (jakieś łuski itp.) W pierwszej kolejności chciałem kupić X-Terra 705 lecz jest z nimi problem z urywającym się uchem na cewce więc ten wykrywacz odpadł na starcie. Co sądzicie o Fisher F70? Coraz bardziej mi się podoba. Proszę o jakieś propozycje sprzętu w tej cenie.
3mwoj

Re: Wykrywacz do 3 tys. jaki polecacie?

Post autor: 3mwoj »

Skąd masz informację o tym felernym uchu?
Używam X-70 od prawie trzech lat, znam wielu piszczałkowców posługujących się tym sprzętem i nie słyszałem o takim problemie.
Uszkodzenia mechaniczne (silne uderzenie, nadepnięcie ) to inna sprawa.
Chyba że taka wada dotyczy X-705
martom321

Właśnie ta wada dotyczy X-705 i niestety nie chcą tego uznawać na gwarancji. Mam teraz mały dylemat bo im więcej czytam tym bardziej mam mętlik w głowie co do wyboru konkretnego modelu. F70 jest teraz na czele stawki lecz czekam na opinie o nim a także na propozycje innych wykrywaczy. Chciałbym dokonać zakupu jeszcze w tym tygodniu.
Awatar użytkownika
balas

Post autor: balas »

witam a patrzyłeś na teknetics g2
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Miałem kiedyś też problem z wykrywką, którą wybrać, zmieniałem wiele wykrywaczy szukając uniwersalnego. Niby znalazłem- Whitesa 6000 plus wieeelka cewka, jednak jak wspomnę poszukiwania drobnych monetek w gruzie, sywie wszelakim, to najlepszy był tesoro, i to nie jakiś lepszy, bo takie później miałem dwa, ale taki tańszy, nie pamiętam nazwy, niewielka cewka z małą puszką pod łokciem.
To wymiatało, wycinało cały syf, zero szumów i przekłamań. Terazx wrócił bym do tego sprzętu...
No to ci doradziłem...
:/
martom321

Nie myślałem o G2.
Zapomniałem dodać, że zależy mi na tym, aby nowy wykrywacz
nie wzbudzał się po stuknięciach w patyki, grubszą trawę itp. bo bardzo mnie to irytuje.
Awatar użytkownika
balas

Post autor: balas »

na cewce 11dd niepopiskuje ani na mokrej trawie
dago2

Post autor: dago2 »

3mwoj pisze:Skąd masz informację o tym felernym uchu?
Używam X-70 od prawie trzech lat, znam wielu piszczałkowców posługujących się tym sprzętem i nie słyszałem o takim problemie.
Uszkodzenia mechaniczne (silne uderzenie, nadepnięcie ) to inna sprawa.
Chyba że taka wada dotyczy X-705
Też miałem ten problem przy 30, i kolega z 70.
3mwoj

Post autor: 3mwoj »

Widocznie miałem farta.Co do wyboru piszczałki-do Tesoro mam wielki szacunek, od Ciboli w górę to naprawdę dobre sprzęty.No i ta waga, a właściwie jej brak :lol:
Robcio

Post autor: Robcio »

Witam. Nie zapominajcie o najwazniejszej rzeczy która powinienna mieć dobra "piszczałka"...eksploratora z fartem i dobrym przygotowaniem.Same machanie na dowolnie wybranym polu da marne wyniki jesli wczesniej nie poczytacie, poanalizujecie i nie spotkacie z kolegami po "fachu " aby zaciagnąć języka. Mysle że technologicznie rozbudowane piszczałki to nie wszystko. Niedawno kanarkiem treafiłem piekna odznake gdy moja "siłownia" - Ekslorer II leżał z boku z uszkodzona cewką. Aha, jesli komus zachciało sie kupic tenże wykrywacz niech pamięta że to niezła szkoła rozwijania mięśni przedramienia:). Dodatkowo śiada złącze przy komputerku jeśli często się ją demontuje. Uwadze polecam nabycie dodatkowych amortyzatorów do montowania cewki do żerdzi i konieczność stosowania wtyku od słuchawek typu kątowego. Pozdr Ropb
Awatar użytkownika
dzawacha

Post autor: dzawacha »

Ja chodzę już od 1,5 roku z F70 i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest lekki, ma małą cewkę, ale nie przeszkadza to w namierzeniu nawet niewielkich fantów. Trzeba się oczywiście do niego przyzwyczaić i "potrenować na sucho". Czasami wzbudza się przy uderzeniu o gałąź lub grubszy patyk,ale wśród wykrywaczy nie ma chyba takiego, który nie miałby jakichś swoich przywar. Uważam, że jeśli wybierzesz Fishera, nie będziesz żałował. :D Ale ostateczna decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam.
martom321

Jestem już bliski zamówienia F70, mam tylko nadzieję, że nie będzie się tak często wzbudzał jak moja obecna chińszczyzna.
Poczekam jeszcze do wieczora z zamówieniem bo może jeszcze coś ciekawego napiszecie :guru:
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

mimo iż F70 to przyzwoity sprzęt weź pod uwagę to, że w Polsce nie serwisu pogwarancyjnego

pozdr.Król Julian
weje

Post autor: weje »

ja używam x70 już prawie 3 lata. o urywających się uchwytach to ja tylko czytałem. jak ktoś nie dba o sprzęt to będzie miał problemy z każdym wykrywaczem. zdecydowanie polecam x705 bo to ten sam sprzęt co mój po lekkim podrasowaniu. rozważ także zakup tesoro tejon lub vaquero. o możliwościach tych trzech wykrywek możesz poczytać na forum: http://www.thesaurus.com.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
martom321

F70 kupiony, czekam na przesyłkę. :cool:
Dziękuję za rady. Mój chinol poszedł w końcu w odstawkę.
ODPOWIEDZ