Stalag I B Hohenstein
Re: Stalag I B Hohenstein
Ostatnio na allegro poszedł zestaw 5 zdjęć ze stalagu za 300 zł.
http://allegro.pl/stalag-1-b-hohenstein ... 90932.html" onclick="window.open(this.href);return false;ahasver pisze:Ostatnio na allegro poszedł zestaw 5 zdjęć ze stalagu za 300 zł.
Poszedł, poszedł - a nawet już doszedł. 

- syriusz13
To teraz wklej nam tutaj zdjęcia.Nacek pisze:Poszedł, poszedł - a nawet już doszedł.
Zapraszam ponownie na moją stronkę:
www.warmaz.pl - Artykuł o Tannenbergu, Stalagu i cmentarzu w Sudwie
Dodałem więcej zdjęć z izby pamięci i moje małe archiwum (w tym te ostatnie 5)
Tu na przystawkę blaszki z terenu obozu podarowane przez znajomego:
www.warmaz.pl - Artykuł o Tannenbergu, Stalagu i cmentarzu w Sudwie
Dodałem więcej zdjęć z izby pamięci i moje małe archiwum (w tym te ostatnie 5)
Tu na przystawkę blaszki z terenu obozu podarowane przez znajomego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Blaszka nr 17 zadziwiajaco niski numer! pewnie jakiegoś wojaka spod Mławy. Co do fantów z izby pamięci to część pochodzi z badań archeologicznych z lat 60/70. Było to spore przedsięwzięcie, z udziałem wojska. Co ciekawe osuszono wtedy nawet jeden za zbiorników przeciwpożarowych (te małe oczka wodne na calym stalagu).
fajna "polska" blaszka i faktycznie zadziwiająco niski numer
pozdr.Król Julian
pozdr.Król Julian
Czy wyświetla się Wam prawidłowo artykuł z linku? U mnie jest tylko mapa współczesna i fragment messtischblatta, miedzy którymi można się przemieszczać oraz tytuł pod spodem. Wspomnianych zdjęć bądź textu artykułu nie ma (przeglądarka IE8).
u mnie jest wszystko (Mozilla), choć faktycznie wpierw otwiera się tak jak u Ciebie i dopiero po chwili doładowuje pod spodem artykuł
Poszło z Firefoxa. Ciekawy artykuł, jeszcze ciekawsze zdjęcia z sali pamięci oraz zgromadzone materiały archiwalne

Nacek mamy parę(XXX) wybitych blaszek z tego obozu, powiedz mi, czy istnieje jakiś wiarygodny imienny spis jeńców ze Stalagu IB?
Potwierdzam - na IE niestety nic poza witryna "nie chodzi"pucior pisze:Czy wyświetla się Wam prawidłowo artykuł z linku? U mnie jest tylko mapa współczesna i fragment messtischblatta, miedzy którymi można się przemieszczać oraz tytuł pod spodem. Wspomnianych zdjęć bądź textu artykułu nie ma (przeglądarka IE8).

A kto jeszcze używa IE?asdic321 pisze:Potwierdzam - na IE niestety nic poza witryna "nie chodzi"pucior pisze:Czy wyświetla się Wam prawidłowo artykuł z linku? U mnie jest tylko mapa współczesna i fragment messtischblatta, miedzy którymi można się przemieszczać oraz tytuł pod spodem. Wspomnianych zdjęć bądź textu artykułu nie ma (przeglądarka IE8).

Jak to kto? Milosnicy prahistorii!!! 

No dokładnie. Ja posiadam działający IE z 2004 roku - uruchamiam sporadycznie (żeby się przypadkiem nie zaktualizowałasdic321 pisze:Jak to kto? Milosnicy prahistorii!!!

Po interwencji u mnie zadziałało - proszę o potwierdzenie.
Także zastanawiałem się nad tym. Sądzę, że nie. Najwięcej materiałów zgromadziła Komisja Badania Zbrodni Hitlerowskich. Francuscy jeńcy mieli (mają?) swoje stowarzyszenie. Ale co z jeńcami radzieckimi - to ich było najwięcej i najwięcej zostało.zoz pisze:Nacek mamy parę(XXX) wybitych blaszek z tego obozu, powiedz mi, czy istnieje jakiś wiarygodny imienny spis jeńców ze Stalagu IB?
Ale mam też pytanie. Jeśli P przed numerem oznacza jeńca polskiego to jakie inne litery znaleźliście - jeśli było na forum to przepraszam jeszcze się nie przekopałem.