kilka złomków do id
kilka złomków do id
Proszę o identyfikacje kilku przedmiotów. Robię sprzątanie i nie wiem czy wyrzucać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DSC00105.JPG "Pγ" Klamra carska gimnazjum - podobny motyw http://www.pugoviza.ru/files2/class_buc ... mn&fn=gimn
to coś podobnego do rękojeści, niestety nie może być od laski, bo ma ok. 3 cm
a czy takie klamry szkolne mieli też w ZSRR? bo za "młodo" mi wygląda ta klamerka jak na carską, 100 lat a wygląda lepiej niż klamra od mojego paska - coś nie tak

a czy takie klamry szkolne mieli też w ZSRR? bo za "młodo" mi wygląda ta klamerka jak na carską, 100 lat a wygląda lepiej niż klamra od mojego paska - coś nie tak

to coś podobnego do rękojeści, niestety nie może być od laski, bo ma ok. 3 cm

Re: kilka złomków do id
Dodaje tutaj, bo nie chce zakładać nowego tematu. I tak jest już 28 stron
Proszę o identyfikacje i datowanie.
Wydaje mi się, że ta tulejka może być od karabinu skałkowego, do podtrzymywania stempla.

Proszę o identyfikacje i datowanie.
Wydaje mi się, że ta tulejka może być od karabinu skałkowego, do podtrzymywania stempla.
-
Re: kilka złomków do id
Drobna uwaga: jeśli Riemiesliennoje Ucziliszcze to nie gimnazjum (z definicji humanistyczno - klasyczne) a raczej tzw. szkoła realna podobnego szczebla tylko z nastawieniem rzemieslniczo - handlowym (taki rodzaj "ekonomika").