Pozdrawiam
Kolego, od kiedy prawo opiera się na prawdopodobieństwu? Prawdopodobieństwo to Ci się przyda w pokerze i ekonomii a nie w prawie! Ludzi skazuje się za to co zrobili a nie za to co mogli zrobić.Remington pisze:Prawo stanowi jasno, wszelkie poszukiwania z takim sprzętem są nielegalne, gdyż zawsze istnieje prawdopodobieństwo odnalezienia zabytku, a tu musi być nadzór archeologiczny, konserwatorski.
Podaj mi paragraf, który o tym mówi i zacytuj go.Bramafan pisze:Lukin1, jest dokładnie jak piszesz:
(...)
Bo prawo stanowi, że poszukiwanie z użyciem sprzętu elektronicznego (bez względu gdzie to robisz, w tym przypadku na terenie Polski) jest zabronione bez uzyskanej zgody konserwatora, właściciela terenu, oraz nadzoru archeo i konserwatora.
A ja zapewniam Cię, że się mylisz jeżeli chodzi o mój wiek. Możliwe, że szukacie już bardzo długo i możliwe (ze względu na wiek Remika), że opiera się jeszcze na prawie z PRLuKodi pisze:lukin1 pisze:Bardzo ciekawa historia (miejmy nadzieję, że prawdziwa), czekamy na notatki. quote]
wpadasz tu jak z choinki, rzucasz takimi tekstami i chcesz żeby Ci ludzie pomogli. Zapewniam cię że Remik dłużej szuka niż Ty pewnie żyjesz. Szukaliśmy już w poł lat 90-tych.(...)
Nie życzę sobie abyś zwracał mi uwagę. Ja odpowiadam za to co piszę i nikt nie ma prawa krytykować mnie za charakter i wyrażane uczucia w moich postach. To jest forum! Tu każdy wyraża swoje zdanie, ale nie o użytkownikach - tylko na dany temat.asdic321 pisze:Kolego @lukin1, Twoje zlosliwe przytyki i "stawianie sie" wobec odmiennych opinii innych Userow sa troche nie na miejscu(...)
Proszę podać mi punkt/ustęp tej ustawy, który dotyczy rzekomego zakazu chodzenia z wykrywaczem.asdic321 pisze:(...) @Remington dotyczy ustawy z 23 lipca 2003 r. "o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami".