Mały przedmiot z metalu z otworem,guziki,naparstek do ID.
- trzydzieścigram
Re: Mały przedmiot z metalu z otworem,guziki,naparstek do ID.
Dzięki galecki_99,może i PRL-owski,kto go tam wie.
Dalej naparstek,ciekawi mnie czy współczesny,czy może z epoki?
Dalej naparstek,ciekawi mnie czy współczesny,czy może z epoki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- trzydzieścigram
Jeszcze "groszek" germański,bicia MI,albo ML,nie jestem pewien,nie znam się na biciach,czy może mi ktoś powiedzieć ,z jakiej wytwórni pochodzi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- trzydzieścigram
Galecki_99,ale gdzie ty tam orła widzisz?,ja tam widzę koniczynę
,kto inny ujrzy coś innego
,sam nie wiem,chyba raczej nie da się go zidentyfikować,w każdym razie dzięki że próbowałeś.

Gałecki dobrze widzi.
Ja Ci nawet powiem że orzełek na fotkach jest ''do góry nogami'' 

- trzydzieścigram
Kurka wodna,faktycznie
,po przekręceniu widać zarys skrzydeł,wy to macie dobre ślepia
,a ja tam widzę koniczynę i jakieś napisy po bokach he,he,swoją drogą ciekawi mnie czemu te guziki wydobyte z gliny są tak zniszczone,leją tam jakimś kwasem
,czy jak?
Tak,to będzie ten,z tego linku co zapodał galecki_99: http://www.buttonarium.eu/szczegoly.php?id=263" onclick="window.open(this.href);return false; ,średnica się zgadza,miejsce występowania też mnie nie dziwi,wszak to poligon wojskowy,jeszcze raz dzięki.

Tak,to będzie ten,z tego linku co zapodał galecki_99: http://www.buttonarium.eu/szczegoly.php?id=263" onclick="window.open(this.href);return false; ,średnica się zgadza,miejsce występowania też mnie nie dziwi,wszak to poligon wojskowy,jeszcze raz dzięki.
- Blacek
- Kontakt:
Widzę tu orła cień. Uszko chyba z aluminium. Znaczy w/g mnie Polak, chyba bez korony?
Witam! Kolego trzydzieścigram mam pytanie: Czy napoleonki też czyścisz elektrolizą!?
Co do tego guzika WP, moim zdaniem jest to guzik płaszczowy wz.1952, a raczej jego "zwłoki".
A tak przy okazji nie bierz dosłownie tego co opisane jest w szczegółach na stronie którą podał Ci galecki99. Cyt. opis tego guzika :"Polski guzik ogólnowojskowy, wyprodukowany po II Wojnie Światowej. Rewers sygnowany T/T ". Otóż kolego, guziki powojenne nigdy nie posiadały sygnatur "T/T" . Ten opis mija się z prawdą. Guzik ten posiada sygnaturę ŁZG, a "T/T' to są dwie 7 w lustrzanym odbiciu.
Co do tego guzika WP, moim zdaniem jest to guzik płaszczowy wz.1952, a raczej jego "zwłoki".
A tak przy okazji nie bierz dosłownie tego co opisane jest w szczegółach na stronie którą podał Ci galecki99. Cyt. opis tego guzika :"Polski guzik ogólnowojskowy, wyprodukowany po II Wojnie Światowej. Rewers sygnowany T/T ". Otóż kolego, guziki powojenne nigdy nie posiadały sygnatur "T/T" . Ten opis mija się z prawdą. Guzik ten posiada sygnaturę ŁZG, a "T/T' to są dwie 7 w lustrzanym odbiciu.
- trzydzieścigram
Odpowiadam:Nie ,napoleonów nie czyszczę elektrolizą,bo nie ma takiej potrzeby,np:tego "ogryzka" 12 pułku woltyżerów po wygrzebaniu z lidzbarskiej gliny umyłem tylko wodą i przetarłem starą szczoteczką do zębów.Dzięki za info w sprawie guzika LWP.