Proszę o opinię

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
olsztyniak

Proszę o opinię

Post autor: olsztyniak »

Teknetics DELTA 4000- wykrywacz metali

Teknetics DELTA 4000- wykrywacz metali
czas dostawy: 7-10 dni

Teknetics Delta 4000 to detektor metali dla średniozaawansowanych i profesjonalnych poszukiwaczy (Treasure Hunters). Detektor przy niskiej cenie oferuje bardzo dobre zasięgi i skuteczną dyskryminacje w 8-miu zakresach. Ponadto identyfikacja znaleziska na wyświetlaczu 00-99 pozwala precyzyjnie określić przewodność znaleziska. Oznacza to że pomimo iż na segmentach detektor wykazuje "IRON" to akurat dla tego segmentu na wyświetlaczu mamy zakres 00-39 co pozwala nam rozwiązać notoryczny problem innych detektorów czyli identyfikacje zardzewiałego złomu jako kolorowy metal (podobnie dla pozostałych zakresów 40-99). Przy odrobinie wprawy dzięki wskazaniom cyfrowym jesteśmy w stanie określić z dużą dozą prawdopodobieństwa jaką monete znaleźliśmy Jak podaje producent i testy potwierdzają detekcja typowej monety na poziomie do 30cm nie stanowi dla tego detektora problemu. Dodatkowy tryb All metal to odpowiedź na tryb statyczny zaimplementowany w innych detektorch z tą różnicą, że umożliwia on identyfikacje znaleziska (typowy tryb statyczny nie rozróżnia koloru metalu) zasada używania jest bardzo podobna do trybu statycznego i daje sporo większe zasięgi względem trybu z dyskryminacją, pozwalając jednocześnie identyfikować znalezisko. W trybie Pin Point detektor pracuje statycznie, bez rozróżniania koloru metalu ale informując nas o prawdopodobnej głębokości znaleziska. Informacja o głębokości dla większych obiektów jest możliwa poprzez narastający lub zanikający dźwięk (wskazania głębokości mogą być przekłamane gdyż są kalibrowane dla monet).

Unikalne cechy wykrywacza:
Cyfrowy wskaźnik identyfikacji znaleziska
3 tonowa identyfikacja znaleziska
Identyfikacja podzielona na 8 kategorii
Funkcja Pin-Point jako tryb statyczny
Regulacja czułości
Wskaźnik poziomu baterii
Wskaźnik głębokości zalegania monety
Intuicyjna obsługa

Dane techniczne:
częstotliwość pracy 7,8kHz
zasilanie: tylko 1 bateria lub akumulator 9V (baterii brak w zestawie)
czas pracy na baterii alkaicznej 20-25 godzin
czas pracy na akumulatorze 8-12 godzin zależnie od pojemności

sonda (cewka) 8"
waga 1,1kg

- gwarancja: 5 lat

aktualna cena : 966.00 zł
ceny są cenami brutto (zawierają podatek VAT
Awatar użytkownika
zoz

Re: Proszę o opinię

Post autor: zoz »

Tak na szybko, tu jest mala polemika..

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=662360

http://www.forum.eksploracja.pl/viewtop ... =9&t=15600

I VIDEO..

http://video.google.pl/videosearch?clie ... CB0QqwQwAw#
Awatar użytkownika
von der Goltz

Post autor: von der Goltz »

dolaczam sie do pytania, bo chce kupic w marcu ace 250 ale szukam tez alternatywy do 1000zl
Awatar użytkownika
zdzich

Post autor: zdzich »

Witam . Lepiej dozbieraj kasy na Minelab X-TERRA używki są w dobrej cenie . Sprzęt sprawdzony pewny .
Awatar użytkownika
von der Goltz

a co sadzicie o tesoro cibola? mozna kupic od 1200 uzywana do 1450zl za nowa.

kusi mnie powiem szczerze, ale boje sie, ze wyskocze z kims z ace250 i nie bedzie roznicy albo on nakopie wiecej monetek na tej samej miejscowce

czy jednak cibola drastycznie lepsza od ace?
Awatar użytkownika
syriusz13

Post autor: syriusz13 »

von der Goltz pisze:a co sadzicie o tesoro cibola? mozna kupic od 1200 uzywana do 1450zl za nowa.

kusi mnie powiem szczerze, ale boje sie, ze wyskocze z kims z ace250 i nie bedzie roznicy albo on nakopie wiecej monetek na tej samej miejscowce

czy jednak cibola drastycznie lepsza od ace?
W styczniowym "Odkrywcy" są przetestowane własnie Tesory :Cibola i Vaquero.Chyba przydałoby sie żebyś to przeczytał.
Awatar użytkownika
balas

Post autor: balas »

siema ja śmigam deltą dla mnie jest ok ale to moja pierwsza maszyna więc nie mogę jej porównać z innym sprzętem ale możemy sie ustawić na wykopki w olsztynie lub okolice to sam sprawdzisz
Awatar użytkownika
wojtes1200

Post autor: wojtes1200 »

dołączę się do postu Olsztyniaka gdyż postanowiłem zakupić nowy sprzęt.W grę wchodzi właśnie Teknetics DELTA 4000 lub ace 250.Śmigam ze 150 sprzęt niezły i za wiele nie mogę narzekać.Ale dyskryminację ma nie za ciekawą .Trochę wariuje ja ma pod sobą kolorek otoczony np odłamkami.Proszę o opinie porównawcze tych wykrywaczy jeśli ktoś miał styczność latania z jednym i drugim.Zakup planuje na poniedziałek także proszę o w miarę szybkie opinie.Pozdrawiam. :papa: :czekam:
Awatar użytkownika
von der Goltz

patrzac na fanty, ktore kopiesz trzeba stwierdzic, ze miejscowka jest najwazniejsza, bo myslalem, ze chodzisz z czyms lepszym niz ace, wiec widac, ze kanarek daje rade :) nie wiem czy poczujesz znaczaca roznice miedzy 150 a 250
Awatar użytkownika
Wieliczka

Post autor: Wieliczka »

u mnie jest 250 możemy się zgadać dla porównania zobaczysz czy coś jest lepiej.
Awatar użytkownika
balas

Post autor: balas »

wojtas powiem ci tak jeśli chodzi o monetki to nieprzegapisz rzadnej a zresztom wszystko co okrongłe guziki ogniwa od łańcuchów kapsle od piwa wódki pierścionkó bransolet medalikó itd ale naszczęście delta ma id cyfrowom kturej morzna sie nauczyć i niepotrzebnie kopać ale to troche trwa no i jeszcze jedno mojom złotom obrączke pokazuje taksamo jak zawleczke od browara a pierścionek złoty jak folie aluminiowom.no i niewiem czy tylko delta tak ma czy inne terz
BLACK

Post autor: BLACK »

Miałem Kanarka 250 i po przesiadce na Omegę w życiu nie wróciłbym do kanarka ma bardzo dokładną identyfikację cyfrową gdy się człowiek nauczy kilku cyferek naprawdę oszczędza dużo czasu na kopanie foli po kanapkach i malborasach. Nie wiem jak Delta ale Omega wciąga mało prądu i jest tylko na jedną 9V. Seria Gama,Delta i Omega to nowości ale za oceanem robią karierę. Generalnie jak miałbym brać kanarka wolałbym dołożyć parę zł i brać Deltę. No i waga oraz wyważenie jest też nieporównywalne. Z ACE 250 po 5 godzinach łapa odpadała.No i 5 lat gwarancji robi wrażenie ;)
Awatar użytkownika
wojtes1200

Post autor: wojtes1200 »

Dzięki panowie za porady ,opinie i wskazówki ,w ramach kryzysu gospodarczego postanowiłem zakupić sprzęt tańszy,czyli ace250.A czy lepszy czas pokaże :he:
duch

Post autor: duch »

Ciekawy zbiór testów terenowych najpopularniejszych detektorów metali: http://www.youtube.com/user/RegtonDetectors#p/u" onclick="window.open(this.href);return false; .Bardzo interesujący jest test reakcji wykrywacza na monetę, w pobliżu której znajduje się gwóźdź - jeśli chodzi o Garretty, to nawet GTI wypada cienko na tle innych marek.
ODPOWIEDZ