broń treningowa
broń treningowa
koledzy mam problem pytanko do starych wyjadaczy chodzi o niemiecki karabin treningowy znalazłem w necie tylko mauser KKW.22LR ale to nie ten podpowiedz ,kolba od mausera niema uchwytu na mocowanie bagneta jedno strzałowy wylot łusek po prawej stronie w KKW.22LR jest po całości
Re: broń treningowa
nieznam sie dokładnie na tematyce kbks ale wydaje mi sie ze to cos tekiego , napewno Mauser a co do bagnetu to zaden takowego niemial 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dzięki ;bartek14; właśnie oto mi chodziło właśnie taki był w centrum walki;DZIĘKUJE' 

a może ktoś wie co to za model 

- Blacek
- Kontakt:
Dorzucę kamyk do ogródka.
Miałem mausera 98k z roddętą lufą, któremu wpakowano w lufę (na całej długości), fabryczną wkładkę na naboje kbks z małym zamkiem. Komora zamkowa kbks zajmowała miejsce oryginalnego zamka a w niej był ten mały zameczek (Mauser miał w sobie drugi karabin!). Może ktoś, coś i na ten temat wie? Swoją drogą -ciekawy pomysł na tanie szkolenie.
Widziałem też naboje wkładkowe do strzelań nabojami mniejszymi niż kbks i takież lufki do Lugera (Villa Hirschwinkel w Górowie) ale to już inna historia.
Miałem mausera 98k z roddętą lufą, któremu wpakowano w lufę (na całej długości), fabryczną wkładkę na naboje kbks z małym zamkiem. Komora zamkowa kbks zajmowała miejsce oryginalnego zamka a w niej był ten mały zameczek (Mauser miał w sobie drugi karabin!). Może ktoś, coś i na ten temat wie? Swoją drogą -ciekawy pomysł na tanie szkolenie.
Widziałem też naboje wkładkowe do strzelań nabojami mniejszymi niż kbks i takież lufki do Lugera (Villa Hirschwinkel w Górowie) ale to już inna historia.