broń treningowa

Lata 1939-1945
SUCHY782

broń treningowa

Post autor: SUCHY782 »

koledzy mam problem pytanko do starych wyjadaczy chodzi o niemiecki karabin treningowy znalazłem w necie tylko mauser KKW.22LR ale to nie ten podpowiedz ,kolba od mausera niema uchwytu na mocowanie bagneta jedno strzałowy wylot łusek po prawej stronie w KKW.22LR jest po całości
Bartek14

Re: broń treningowa

Post autor: Bartek14 »

nieznam sie dokładnie na tematyce kbks ale wydaje mi sie ze to cos tekiego , napewno Mauser a co do bagnetu to zaden takowego niemial ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SUCHY782

dzięki ;bartek14; właśnie oto mi chodziło właśnie taki był w centrum walki;DZIĘKUJE' :guru:
SUCHY782

a może ktoś wie co to za model :lelele:
Awatar użytkownika
Blacek
Kontakt:

Post autor: Blacek »

Dorzucę kamyk do ogródka.
Miałem mausera 98k z roddętą lufą, któremu wpakowano w lufę (na całej długości), fabryczną wkładkę na naboje kbks z małym zamkiem. Komora zamkowa kbks zajmowała miejsce oryginalnego zamka a w niej był ten mały zameczek (Mauser miał w sobie drugi karabin!). Może ktoś, coś i na ten temat wie? Swoją drogą -ciekawy pomysł na tanie szkolenie.
Widziałem też naboje wkładkowe do strzelań nabojami mniejszymi niż kbks i takież lufki do Lugera (Villa Hirschwinkel w Górowie) ale to już inna historia. :lol:
ODPOWIEDZ