Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
Kwestia zgrania się, i dopasowania. Tak żeby każdemu pasowało. Przed wyjazdem się zgadamy.
Jak by cos nie wypalilo, to tez sie wybieram. Dwa miejsca bede mial wolne.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
tylko kierowce znaleźć trzeba bo wchodząc między wrony trzeba krakać tak jak one 

- olsztyniak
Kolega przejeżdżał wczoraj przez Dwórzno ----- strasznie zasypane śniegiem

Witam. To którego bedzie ta impreza w Dwórznie? 6 czy 9 lutego? Rozumiem ze impreza otwarta dla publicznosci przyjezdnej i mozna sie pojawic bez zaproszenia? Nie widzialem was jeszcze w akcji live i tak sie zastanawiam czy nie warto sie wybrac
pzdr

pzdr
-
Pruska piechota pod Włodowem 5 II 1807 desperacko atakowała Francuzów brnąc w śniegu do pół uda! I nie miała dokąd się schronić w razie porażki. A my co? - cieplutka świetlica, ciepła salka w LDK, ciepła strawa, gorzołeczka... Nie rozczulać mi się tu nad losem
. Damy radę!

-
6 lutego, dokładnie w 203 rocznicę.
a dzieki za info. bo mnie twoj post z 9 lutym zmylil 
pzdr

pzdr
- olsztyniak
I ja się z tego powodu cieszęsrebrny_lis pisze:Pruska piechota pod Włodowem 5 II 1807 desperacko atakowała Francuzów brnąc w śniegu do pół uda! I nie miała dokąd się schronić w razie porażki. A my co? - cieplutka świetlica, ciepła salka w LDK, ciepła strawa, gorzołeczka... Nie rozczulać mi się tu nad losem. Damy radę!

-
"Jół" (polskostarowarmińskie "tak"
), kopny śnieg zapewni tzw. miękkie lądowanie zwłokom lub "żywym trupom".
A ten 9 lutego to moja obrona (czyli tzw. "0,5 - 1 godz. wstydu"). Najgorsze, że nic już nie można zrobić, a przez ostatnie półtora prawie roku leżenia pracy u poprzedniego recenzenta (który w końcu zmarł w październiku nie napisawszy recenzji) mógłbym jeszcze w niejednym pracę uślicznić lubo lekko skorygować. Dlatego nie zapraszam znajomych, bo się speszę
. A tam, byle do wiosny! Jeśli pójdzie dobrze, to zaproszę wszystkich na uroczyste odebranie dyplomu 1 czerwca (święto uczelni). A jak nie, to przekradnę się jakoś lasami do domu, unikając obławy
.

A ten 9 lutego to moja obrona (czyli tzw. "0,5 - 1 godz. wstydu"). Najgorsze, że nic już nie można zrobić, a przez ostatnie półtora prawie roku leżenia pracy u poprzedniego recenzenta (który w końcu zmarł w październiku nie napisawszy recenzji) mógłbym jeszcze w niejednym pracę uślicznić lubo lekko skorygować. Dlatego nie zapraszam znajomych, bo się speszę

6 lutego stawiam się w Dwórznie/Hoff pod Sztandar
A śnieg zawsze pod Górowem leży najdłużej i jest go najwięcej w porównaniu z innymi rejonami - wiem to z własnego doświadczenia
. Modlę się aby nie było siarczystego mrozu.
Z szacunkiem
Adam

A śnieg zawsze pod Górowem leży najdłużej i jest go najwięcej w porównaniu z innymi rejonami - wiem to z własnego doświadczenia

Z szacunkiem
Adam
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Ot po prostu zwiększymy racje okowity dla podniesienia ciepłoty.
p.s dziś czytałem wspomnienia inwalidy wojen 1812 roku i utwierdziłem się w przekonaniu że każdy naród ma jednak swoje upodobania. Oto opis rekruta w luźnym tłumaczeniu :
"rekrut jest jak pusta butelka i jego wartość wojskowa będzie zależała od płynów które ją wypełnią"
p.s dziś czytałem wspomnienia inwalidy wojen 1812 roku i utwierdziłem się w przekonaniu że każdy naród ma jednak swoje upodobania. Oto opis rekruta w luźnym tłumaczeniu :
"rekrut jest jak pusta butelka i jego wartość wojskowa będzie zależała od płynów które ją wypełnią"

a wiec stary wiarus - to pełna butelka

...wzmocniona spirytusem 

Rozumiem ze impreza otwarta dla publicznosci przyjezdnej i mozna sie pojawic bez zaproszenia?
może podrzućcie co ze sobą zabrać? wybralłabym się ze swoją drugą połówką popatrzeć jak się bawicie...
może podrzućcie co ze sobą zabrać? wybralłabym się ze swoją drugą połówką popatrzeć jak się bawicie...