Tworas pisze:Wysłałem nasze zastrzeżenia, co do prawej części strony to przeniesie dział "Historia" w miejsce "Popularne" , będzie tam herb Warmii i Mazur, a co dalej to się okaże. Co do tła to wysłałem mu mapę Prus Hennebergera.
Masz rację. Nie tylko się gryzie, ale wręcz kłuje w oczy. Tło wrzuciłem bez kolorystycznej obróbki. Jest też wersja szaro-beżowa. Zaraz zamykam sklepik i w domu pokombinuję.
Dobrze by było aby baner płynnie przechodził w tło, lub po prostu obramować banner, bo teraz tak ni w pipe ni w oko!
Kolory stronki pasują do tła, trzeba coś tylko z banerem zrobić i będzie pięknie!
Odnosnie banera to nie wiem czemu by nie pomyslec by w banerze badz gdzies w innym miejscu powinno sie pojawic nasze oficjalne logo WMSHK! To ktore mamy na koszulkach
DAMIAN pisze:Dobrze by było aby baner płynnie przechodził w tło, lub po prostu obramować banner, bo teraz tak ni w pipe ni w oko! (...)
No wlasnie, banner ma elementy starej mapy i podobna mapa jest jednoczesnie tlem! Nie moze jedno przechodzic plynnie w drugie bo sie beda zlewac, trzeba zatem wyraznie je rozgraniczyc - albo kolorem (np. "widmowe" tlo w sepii i zywszy banner) albo obramowaniem. Kolorowa mapa z projektu Markisa wyglada fajnie i ozywia troche strone ale wtedy przynajmniej banner powinien miec jakis kartusz (ozdobny "rulon pergaminu"?). O ile nie cala strona - vide Barciany
Tworas pisze:Czyli co, podesłać fragment mapy markisa dla grafika ?
Bo wysłałem mu całą mapę, ale nie kolorową
logo można zmienić z czasem
Kolorowa mapa na tło wg. Markisa jest fajna! Trzeba tylko pomyśleć jak ją odróżnić od banera. Moim zdaniem prosta ramka[ale widoczna] na baner by wystarczyła.