Gronity
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Gronity
Poszukuję wszelakich informacji na temat wsi Gronity pod olsztynem.
-
Gronity
bylo kiedys tam jezioro ale zostało wysuszone;) ogolnie fajny teren:)
-
Re: Gronity
znam tam fajna miejscowke po zimie zchecia moge sie tam z kims wybrac
Jeśli miejscówka zgodna z tematem działu, to jestem chętny.
-
jak tylko odpuszcza sniegi:):) przetestuje wtedy nowa wykrywke.. zwyklym pi kopnolem tam pare fajnych zeczy:)
Super. Byle do wiosny.
Maćku, a czego się można spodziewać po tej miejscówce?
-
hmnn ja osobiscie nie spodziewalem sie kilku monetek dolka z porcelankom buteleczkami i innymi sprzetami gospodarstwa domowego byly tez luseczki 1 wojenne 2 wojenne carskie guziczki.bylem tam 2 ray tylko po 2 .3 godziny wiec nie za wiele i to z wykrywaczem typu pi:(:( ale juz bedzie garrecik ace 250 to porzadnie przetrzepie miejscowke. rozmawialem z pewnym panem o pewnej dolince ktora jest niedaleko gronit i powiedzial mi zebym tam poszukał bo kilka skarbow moze tam byc:):)ale miejsca nie zdradze:)
-
a i jeszcze 4 szyny kolejowee zakopane z 30cm pod ziemia niedaleko torow z checia bym je z tamtaad zabrał i oddał na zlom ale mysle ze to malo wykonalne bez ciezszego sprzetu:)
- ostrybrzytwa
no z tymi szynami to bym nie ryzykował na złomie się pozbywać - grozi przybyciem panów w mundurkach
, ale jeśli chodzi o ciężki sprzęt to nie widzę problemu o ile jest duże drzewo w pobliżu , jeśli ciężar nie przekracza 4 ton to da rade tylko żeby było do czego się podczepić

- syriusz13
Jakbyście planowali wspóny wypad do Gronit to i mi dajcie cynk.Ten temat skłonił mnie do ruszenia swoich macek w tej wiosce i mam potencjalną miejscówke.
Dodam ze w/w osada tez nie jest mo obca 

To może jakiś większy wypad i ja bym się w końcu wybrał na jakieś wspólne kopanie