Orneta!!!!!!!!!!!!!!!!

Bunkry, pałace, ruiny, podziemia i inne ciekawe obiekty
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Orneta!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: korvettenkapitan »

castleman pisze:Jesli chodzi o Ornetę interesuje mnie czy ktoś z miejscowych wie czy pod obecnym kościołem, w piwnicach są widoczne ślady zamku. moim zdaniem cos poiwnno być gdyż fundamentów raczej by nie rozbierano do "chlewików".
Druga sprawa, to czy da radę zagadać z proboszczem w celu udostępniania kościelnych piwnic/krypt w celu wykonania fotografii.

ja osobiście nie widziałem piwnic kościoła. mieszkam tuż obok, wiedziałbym jakby coś było.teraz jest nowy proboszcz, zapomnij o tym, że ci pozwoli na cokolwiek. poprzedni pewnie by pozwolił.
3mwoj

Orneta!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: 3mwoj »

castleman pisze:Jesli chodzi o Ornetę interesuje mnie czy ktoś z miejscowych wie czy pod obecnym kościołem, w piwnicach są widoczne ślady zamku. moim zdaniem cos poiwnno być gdyż fundamentów raczej by nie rozbierano do "chlewików".
Druga sprawa, to czy da radę zagadać z proboszczem w celu udostępniania kościelnych piwnic/krypt w celu wykonania fotografii.
Dobrze zachowane zamkowe piwnice z gotyckimi sklepieniami można obejrzeć,ale nie pod kościołem.Na fundamentach zamku zbudowano szkołę-obecnie Gimnazjum nr 1 przy ul.Zamkowej.Za moich czasów była to SP nr1,a w piwnicach były szatnie
Awatar użytkownika
castleman
Kontakt:

Orneta!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: castleman »

Boże, normalnie debil ze mnie.....
Oczywiście, w Ornecie na miejscu zamku powstała szkoła, dzieki uprzejmości pani dyrektor miałem okazję sfotografować pozamkowe piwnice (zapraszam do obejrzenia tych zdjęć na forum - adres w stopce), pochrzaniła mi się Orneta z Oleckiem...bo o Olecko mi chodziło...
ale plama.....
ODPOWIEDZ