pikieta pod sejmem

O wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
markis

pikieta pod sejmem

Post autor: markis »

zoz pisze:...W brew pozorom, ale historia jest powszechnie lubiana mino ze malo kto sie z tym obnosi..
Raptem wczoraj byłem u optyka ( znowu wypadło szkło z okularów ) i czekając na naprawę uciąłem sobie pogawędkę z pracującymi tam dziewczynami. Okazało się, że pasjonują się historia naszego regionu :szok: czym wprawiły mnie w kompletne osłupienie. Tak na szybko podałem im adres naszej strony, Pomorskiego Forum i IOH. Obiecałem przynieść książkę itd. W pracy mają komputer i dostęp do internetu. I co Wy na to ???
ps. A dziewczyny to nie żadne "lampucery" tylko laski że ho ho... :D
Awatar użytkownika
olsztyniak

pikieta pod sejmem

Post autor: olsztyniak »

Markis jesteś Wielki :D
Awatar użytkownika
zoz

pikieta pod sejmem

Post autor: zoz »

Markis, a gdzie jest ten optyk? :lol:
duch

pikieta pod sejmem

Post autor: duch »

Podsumowując cały ten temat, jest to klasyczna dyskusja w stylu "mam pomysł, więc może KTOŚ go wykona". To do niczego nie prowadzi. Czy coś stoi na przeszkodzie, żeby pomysłodawcy różnorodnych akcji zajęli się również ich realizacją ? Palnę z grubej rury i bez ogródek: kto chce na ochotnika zająć się którymś z przedstawionych z wyżej pomysłów ? Tylko proszę się nie bić o pierwszeństwo...
Awatar użytkownika
markis

pikieta pod sejmem

Post autor: markis »

zoz pisze:Markis, a gdzie jest ten optyk? :lol:
Ostróda ul. Grunwaldzka 4 "Tracewicz" . Przykre :( , ale mężatki :zebek: Ja już nie podskoczę - nie mam z czym :wstyd: Ale historia kołem się toczy i zawsze mam nadzieję :he:
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

Post autor: maciek-olsztyn »

tak ja z checia sie zajme i podejme kroki sprubuje porozmawiac z dziennikarzem naszej lokalnej tvp prowadzi program kulturalny co dzieje sie ogolnie w olsztynie a on moze dalej przekazac moze ktos zainteresuje sie reportazem bo jest to ciekawy temat ale nie mozna zrzucac takich zeczy tylko na jedna osobe tylko działac w nawet minimalnym gronie ale razem i z duzym zaangazowaniem i takie jest moje zdanie na ten tema bo jeslii tylko jedna osoba bedzie sie staraccc to tez nic nie wyjdzie trzeba raZEM ORGANIZOWAC TAKIE SPRAWY RAZ W MISIACU aALBO 2 spotkanie omowienie roznych spraw opcji pomysłow na dalsze realizowanie naszej wizji oczywiscie przy PIWKU,..:)
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

i pokarzmy ze interesujemy sie historia to nasza pasja a wrecz czesc zycia ze chcemy zasadzic ziarno w mlodszych pokoleniach. wytlumaczyc społeczenstwu wkoncu ze nie jestesmy przestepcami kturzy kopia niewypały i ze potepiamy ten procęt osub ktore to robia i to trzeba nagłasniac i mowic otym
Awatar użytkownika
zoz

pikieta pod sejmem

Post autor: zoz »

Jak takie spotkanko doszlo by do skutku, to mysle ze smialo mozesz liczyc na dosc pokazne gro czlonkow WMSHK! Staje pierwszy w kolejce.
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

mozna było by zrobic jakies spotkanie organizacyjne w niedalekim czasie..
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

pomyslałem ze napisze e meila lub sprubuje zadzwonic dp tvp historia i porozmawiac z pomyslem nakrecenia materiału ktory ukazał by nasza pasje i zaangazowanie w historie. 1 taki maly kroczek wsumie jakis.a noz widelec moze sie uda,, probowac probowac i jeszcze raz probowac a wyjdzie;)
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

pikieta pod sejmem

Post autor: ostrybrzytwa »

markis pisze:
zoz pisze:Markis, a gdzie jest ten optyk? :lol:
Ostróda ul. Grunwaldzka 4 "Tracewicz" . Przykre :( , ale mężatki :zebek: Ja już nie podskoczę - nie mam z czym :wstyd: Ale historia kołem się toczy i zawsze mam nadzieję :he:
a no przyznam racje panie nieliche znam z widzenia jak i inne panie zajmujące sie optyką w naszym rejonie :zebek:
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

wita m witam:) powysyłałem e meile z malym scenariuszem na program dokumentalny poswiecony nam poszukiwaczom naszej pasji oraz prawie ktore sprowadza nas do podziemia.

narazie tylko do tvp kultura oraz tvp historia. czekam na odpowiedzi pewnie z przykra wiadomoscia ze nie darady ale warto sprubowac.
w planach jeszce mam rozmowee z jednym z dzienikarzy tvp olsztyn ale to jak znajde troche czasu.
Awatar użytkownika
DAMIAN

pikieta pod sejmem

Post autor: DAMIAN »

maciek-olsztyn pisze:wita m witam:) powysyłałem e meile z malym scenariuszem na program dokumentalny poswiecony nam poszukiwaczom naszej pasji oraz prawie ktore sprowadza nas do podziemia.

narazie tylko do tvp kultura oraz tvp historia. czekam na odpowiedzi pewnie z przykra wiadomoscia ze nie darady ale warto sprubowac.
w planach jeszce mam rozmowee z jednym z dzienikarzy tvp olsztyn ale to jak znajde troche czasu.
Jeśli był by ktoś zainteresowany, myślę że i Górowo powinni odwiedzić! :D
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

no mam taka nadzieje ze ktos bedzie zainteresowany.
maciek-olsztyn

pikieta pod sejmem

Proponuje zorganizowac spotkanie , porozmawiac i obmowic kilka kwesti co do działania w tym temacie. Oczywiscie chetnych i z powaznym podejsciem do sprawy.

Uzgodnic dogodny termin dla wszystkich i spotkac sie :pijak: i obmowic sprawy..
ODPOWIEDZ