Element do ID
- syriusz13
Element do ID
Nie mam pojęcia co to jest.Dedukuje ze to jakieś pudełeczko na maść (jaka do czego?).Może ktoś mi pomoże z wydatowaniem i określeniem od czego to jest i z jakiego państwa.
Oto napis z pierwszej strony (przynajmniej tak wyczytałem,mogłem pojedyncze litery nierozpoznać):
H.R.H PRINCE ALBERT'S
PREPARED BY
THOMAS JACKSON
CACHOU AROMATISE
Średnica ok. 4 cm
Oto napis z pierwszej strony (przynajmniej tak wyczytałem,mogłem pojedyncze litery nierozpoznać):
H.R.H PRINCE ALBERT'S
PREPARED BY
THOMAS JACKSON
CACHOU AROMATISE
Średnica ok. 4 cm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Element do ID
Google tłumacz powiada..
H.R.H księcia Alberta
Przygotowane przez
THOMAS JACKSON
Cukierki AROMATISE
H.R.H księcia Alberta
Przygotowane przez
THOMAS JACKSON
Cukierki AROMATISE
- syriusz13
Element do ID
Jakieś przewidywane lata?I co oznacza H R H?
-
Element do ID
Nie wcześniej, niż 1837, kiedy żoneczka Alberta objęła tron brytyjski
. Ówczesne "cukierki aromatyzowane" bywały bardzo fajne, np. w Warszawie sprzedawano cukierki barwione związkami ołowiu, żeby dzieciom bardziej się podobały.

Element do ID
W USA do cukierków dodawali amfetaminy....
to były czasy...

to były czasy...

Element do ID
To powinno byc to..
http://www.phisick.com/a6appcachou.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Google tłumacz powiada...
Wciśnięty pojemnik pigułki z mosiądzu, które wydawane Cachoux przeznaczone do słodzenia oddech, co musi być często faul zapach wiktoriańskiego próchnicy jeździł ustami. Z jednej strony brzmi: "Książę Albert's cukierki Aromatise Gotowe Thomas Jackson". Z drugiej strony "Sweeten oddech odświeżyć usta. Albert Gate 1869" oraz w koronie zwieńczona grzebieniem "księcia Alberta Cachoux. Wynalazca Thomas Jackson i pierwotnego właściciela". W doskonałej warunek to 140 lat bez dings lub zadrapania i oryginalna przesuwnych połowu, który zwalnia Cachoux. 42 x 42 mm.
http://www.phisick.com/a6appcachou.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Google tłumacz powiada...
Wciśnięty pojemnik pigułki z mosiądzu, które wydawane Cachoux przeznaczone do słodzenia oddech, co musi być często faul zapach wiktoriańskiego próchnicy jeździł ustami. Z jednej strony brzmi: "Książę Albert's cukierki Aromatise Gotowe Thomas Jackson". Z drugiej strony "Sweeten oddech odświeżyć usta. Albert Gate 1869" oraz w koronie zwieńczona grzebieniem "księcia Alberta Cachoux. Wynalazca Thomas Jackson i pierwotnego właściciela". W doskonałej warunek to 140 lat bez dings lub zadrapania i oryginalna przesuwnych połowu, który zwalnia Cachoux. 42 x 42 mm.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- syriusz13
Element do ID
Zoz jestes wielki!!!!Bardzo wielkie dzieki!!!!!!
Ciekawe jak brytyjskie cukierki trafiły aż na Warmie.Czy mogło to miec związek z jakimiś działaniami wojennymi?
Ciekawe jak brytyjskie cukierki trafiły aż na Warmie.Czy mogło to miec związek z jakimiś działaniami wojennymi?
- von der Goltz
Element do ID
Mi zawsze opowiadaja na takie pytania, ze na 1000 roznych sposobow trafila 
ja tez kiedys znalazlem pamiatkowy angielski medal z brązu z polowy XIX na polu 200m od domu
o taki http://www.lioncoins.com/frames/60233.htm" onclick="window.open(this.href);return false; 

ja tez kiedys znalazlem pamiatkowy angielski medal z brązu z polowy XIX na polu 200m od domu

Element do ID
ja u babci na polu na Kurpiach znalazłem 1 centa hamerykańskiego z 1889 r.