akumulatorki do ace 150
- wojtes1200
akumulatorki do ace 150
Może ktoś używa akumulatorków do 150 jak tak to jakich.Bo ja zakupiłem pierwszy raz akumulatorki AA HR6 1,2V. i wyświetlacz ledwo jest zauważalny a dzwięk jest ledwo słyszalny,akumulatorki naładowane na max. za słaba moc czy co,dodam że wcześniej używałem tylko baterii alkaicznych 15A 1,5V AA. 

- von der Goltz
akumulatorki do ace 150
http://www.allegro.pl/item836415548_4x_ ... h_box.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wczesniej mialem w swojej 150 baterie GP, teraz mam te energizery i jest ok
wczesniej mialem w swojej 150 baterie GP, teraz mam te energizery i jest ok
akumulatorki do ace 150
U siebie w ace 250 używam DURACELL 2650mAh i jest super co prawda po około 30 min na wykrywaczu znika jedna kreska naładowania ale później żeby zniknęła następna trzeba dużo wypadów.
akumulatorki do ace 150
czytałem kiedyś na forum PROSCAN'a, że tak jest z większością akumulatorów w wykrywaczach - u mnie w quattro jest tak samoBLACK pisze:U siebie w ace 250 używam DURACELL 2650mAh i jest super co prawda po około 30 min na wykrywaczu znika jedna kreska naładowania ale później żeby zniknęła następna trzeba dużo wypadów.
co innego na bateriach
pozdr.warwick
- wojtes1200
akumulatorki do ace 150
Dzięki panowie za wasze opinie,ale szczerze mówiąc nie za dużo się dowiedziałem .Chodziło mi o to czy 150 powinna normalnie chodzić na akumulatorkach bo moja nie chce.Spróbuje jeszcze kupić inne może te jakieś ferelne się trafiły.No i ciekawy jestem czy to nie przeszkadza że wykrywka działa na 4 bateriach 1,5v czyli moc 6v a akumulatorki mają 1,2v czyli ogólnie 4,8v. 

- ostrybrzytwa
akumulatorki do ace 150
aku bym nie polecał do ace krótko chodzi moim zdaniem ma mniejszy zasięg na aku
akumulatorki do ace 150
Ja w swoim ACE 250 używam tylko i wyłącznie aku (duracell 2650, 2300 - zależy od dnia i które w danej chwili mam naładowane)
Czasami używam także GP 800mAh ale sporadycznie.
Druga sprawa, że na aku naładowanych na full mam zawsze fałszywe sygnały, lepiej i pewniej jest chodzić z aku które nie sa naładowane na full.
To tylko moje zdanie, ale wydaje mi sie że tak własnie jest.
Pozdrawiam
Czasami używam także GP 800mAh ale sporadycznie.
Druga sprawa, że na aku naładowanych na full mam zawsze fałszywe sygnały, lepiej i pewniej jest chodzić z aku które nie sa naładowane na full.
To tylko moje zdanie, ale wydaje mi sie że tak własnie jest.
Pozdrawiam
akumulatorki do ace 150
Z akumulatorów mogę polecić SANYO ENELOOP.
Świetna jakość i wytrzymałość, potwierdzona przez wielu użytkowników. Pamiętaj, że muszą to być oryginały.
Co do samego używania akumulatorów w wykrywce, to
staram się tego unikać. Nie wiem czemu, ale tak robie ...
Świetna jakość i wytrzymałość, potwierdzona przez wielu użytkowników. Pamiętaj, że muszą to być oryginały.
Co do samego używania akumulatorów w wykrywce, to
staram się tego unikać. Nie wiem czemu, ale tak robie ...
- von der Goltz
akumulatorki do ace 150
to akumulatorki maja wplyw na gorsza prace (udowodniona naukowo??
) wykrywki? czy to jakis zabobon?

akumulatorki do ace 150
odnosnie gorszej pracy na aku: ja nic takiego nie zauważyłem.
akumulatorki do ace 150
Używam akumulatorków w Qattro i Fischer i gorszej pracy sprzętu nie zauważyłem.Natomiast nowe akumulatorki trzeba kilka razu naładować i rozładować żeby miały pełną pojemność .( formowanie )
- ostrybrzytwa
akumulatorki do ace 150
moim skromnym zdaniem ace na aku działa gorzej
- wojtes1200
akumulatorki do ace 150
Trzykrotnie naładowałem aku i dało w końcu efekt,wykrywka pracuje tak jak powinna .Tak jak ZDZICH napisał trzeba było je rozładować i spowrotem naładować.Jeszcze tylko trzeba by było przeprowadzić test głębokości baterie kontra akumulatorki .Ale to już chyba dopiero na wiosne bo nadają zimę na całego,czyli z kopania d..a.Za porady dzięki. 

- wojtes1200
Re: akumulatorki do ace 150
Nie zakładając nowego postu temat wrzucę tu gdyż dotyczy akumulatorków .Baterie i ładowarke mam jak widać na zdjeciu. Mam pytanie ile czasu przy całkowitym rozładowania akumulatorków powinienem je ładować tą ładowarką.W internecie nie mogę znaleść takiej samej ładowarki.I pytanko jak ktoś ma podobną ładowarke to czy te palące 2 diody na czerwono po naładowaniu akumulatorków powinny zapalić się na zielono czy tylko oznacza przepływ pradu.Za porady z góry dziękuje gdyż z elektroniki jestem zielony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: akumulatorki do ace 150
Ja mam podobną, ale na 4 baterie. U mnie jest to od 8 do 12h powinno się ładować. U mnie nie zapalają się na zielono. Cały czas świecą na czerwono i jest to oznaka jak mówisz podłaczenia baterii i przepływu prądu.