Elekryk samochodowy potrzebny
Niby taka głupota ale mnie mało szlag nie trafia.Padł rozrusznik.Prosta robota-lewarek,klucz 13,trzy śruby,wymiana i już.I nagle nie mogę dziadygi odpalić .Kontrola-bezpieczniki ok.,przekaźniki też,świece kontrolowane dla wszystkiego w drugim aucie i kuźwa kicha.Co jest grane?Fordzik wprawdzie leciwy-1991 rok-ale do tej pory było cacy.Aż do dziś.
A więc tak mam rozumieć robiłeś rozrusznik powymieniałeś tam bendix,tulejki, elektromagnes nieważne generalnie go zrobiłeś włożyłeś i... właśnie i co się dzieje czy rozrusznik Ci kręci czy nie kręci teraz wogle ? Po to podstawa .Będę śledził temat i Ci pomogę bo w autach siedzę od dziecka.
Rozrusznik kręci tak jak powinien,nie ma za to iskry na żadnej świecy.Na dojściu do cewki jest prąd.Czyżby szlag trafił cewkę?Silnik o poj.1,4l z jednopunktowym wtryskiem paliwa+inst.gazowa BRC.(2,5-letnia).Dodam że świece są dobre tzn.działają w innym aucie.
- ostrybrzytwa
a palec rozdzielacza i kopułkę sprawdzałeś
Jak pisałem-samochód ma wtrysk paliwa więc nie ma gaźnika a tym samym kopułki i palca rozdzielacza.Zamiast gaźnika jest zespół wtryskowy z pojedynczym wtryskiwaczem paliwa.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, 19:44 przez Prusak, łącznie zmieniany 1 raz.
- ostrybrzytwa
na szybkiego czytałem 

- ostrybrzytwa
poza tym rzadko mi się zdarza ale
parę przyjąłem i coś do smaku do tego 

A z cewki prąd wychodzi ?
Napisz jeszcze co to za model forda .
[uote="partas"]może się przydać:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1377499.html[/quote]q
Sugerujesz że to może być skrzynka bezpieczników?O tym nie pomyślałem.Jeżeli nie znajdę powodu awarii to wymienię i skrzynkę.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1377499.html[/quote]q
Sugerujesz że to może być skrzynka bezpieczników?O tym nie pomyślałem.Jeżeli nie znajdę powodu awarii to wymienię i skrzynkę.
Nie odpowiedziałeś czy prąd wychodzi z cewki czy ginie na cewce ?
Ginie na cewce.Jestem jutro ugadany na kontrolę cewki-sam nawet nie wiem jak to sprawdzić-ale wcześniej pomyślałem że może z nią(cewką) być coś nie tak i założyłem drugą.Efekt był jak poprzednio-prąd ginął na cewce.Czyżby obydwie były do d...?
Tam nie wspominają o wymianie skrzynki tylko o zimnych lutach.Trzeba pewnie z lutownicą posiedzieć.Nawet nie próbuję sugerować paska rozrządu.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, 20:42 przez partas, łącznie zmieniany 1 raz.