Zasobnik do ID ?

Znaleziska, które nie pasują do powyższych działów
BLACK

Zasobnik do ID ?

Post autor: BLACK »

Witam dziś w okolicach Tracka wyszedł taki zasobnik nie miałem miarki ale długość około 120 cm średnica nie za duża zamykany klapką z zapięciem . W środku latała jeszcze duża jakaś tuleja metalowa. Przepraszam za zdjęcia ale z komórki. Jest prawie identyczny jak zasobnik na maskę gazowa niemiecką z tym że dużo dłuższy i średnica mniejsza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
BLACK

Zasobnik do ID ?

Już ustalone to zasobnik od 7,5 PAK 40 http://wehrmachts.kisten.free.fr/contai ... _pak40.htm
KRIS

Zasobnik do ID ?

Post autor: KRIS »

Witam!
BLACK spotkałem się też z opisami na takim pojemniku: Pak 36 i 7,62 cm.Czy masz możliwość sprawdzić czy łuska 7,5 cm wchodzi do twojego pojemnika.
Pozdrawiam!
BLACK

Zasobnik do ID ?

Powiem Ci teraz już nie sprawdzę zakopałem go tam gdzie leżał co prawda to prawie w mieście więc gdyby go chciał mogę dać namiary gdzie leży. Ten z linka ma w środku takie 3 wypustki tam takich nie było za to w środku latała metalowa tuleja mniejszej średnicy podejrzewam wchodził w nią czubek pocisku.
Awatar użytkownika
von der Goltz

Zasobnik do ID ?

Post autor: von der Goltz »

te zasobniki to byl standardowy sposob przechowywania pociskow w sensie, ze np. jak bylo 30 pociskow to kazdy w takim zasobniku sie znajdowal czy do czegos innego to sluzylo?
BLACK

Zasobnik do ID ?

Powiem że z tego co wyszperałem że Pak 40 o tym kalibrze był także na działach samobieżnych widziałem też zdjęcia takich skrzynek na taka amunicje pakowana po 6 szt ale drewnianą.
ODPOWIEDZ