Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
Moderator: Manufaktura Dzika
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
wójtowa z gminy górowo proponuje nocleg w górowie
trzeba by było po prostu odwrócić kolejność imprez dla mnie bomba mniej pracy na miejscu:)
można zrobić zwiedzanie muzeum w górowie
Co wy na to?
trzeba by było po prostu odwrócić kolejność imprez dla mnie bomba mniej pracy na miejscu:)
można zrobić zwiedzanie muzeum w górowie
Co wy na to?
-
-
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
-
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
Musimy przyspieszyć organizację Dwórzna i Lidzbarka zimowego. Trzeba pisać pisma, a brakuje jeszcze konkretów. Kiedy moglibyśmy się spotkać i jak wygląda sprawa w Dwórznie? (do Marcina).
Podejrzewam, że ma to być 6 lutego. W Lidzbarku potyczka wczesniej: ok. 12:00. Potem do Dwórzna. Moim zdaniem moglaby to być ulica Wysokiej Bramy (spod cerkwii) i zakończenie na placu koło biesiady. Tam jakieś ogniska na paleniskach itp.
Podejrzewam, że ma to być 6 lutego. W Lidzbarku potyczka wczesniej: ok. 12:00. Potem do Dwórzna. Moim zdaniem moglaby to być ulica Wysokiej Bramy (spod cerkwii) i zakończenie na placu koło biesiady. Tam jakieś ogniska na paleniskach itp.
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
W Galiach mialem w reku propozycę plau imprezy lutowe ze strony Dwórzna. Podana tam godzina rozpoczęcia Potyczki w Heilsbergu jest ok. (czyli 12.00). Zaczniemy spod cerkwi prawosławej (tam będzie pierwsza barykada), skonczymy na zamkniętym placu przy Wysokiej Bramie. Tam przydaloby się rozpalić jakieś ognisko lub te kotłowiki z tamtego roku. Przygotujemy też jakiś mały poczęstunek. Muszę złozyć pismo, więc jeśli coś jest nie tak, to piszcie.
-
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
W najbliższą sobotę (12 XII) ok. godz. 10:30 planujemy spotkanie z p. wójt pod klubem w Dwórznie. Cel: wybór bezpieczniejszego miejsca na lutową inscenizację (robocza wersja: my na polu, widzowie WYŁĄCZNIE na drodze). W lutym oprócz potyczek w Lidzbarku i Dwórznie planowane połażenie grupami po Górowie w okolicach noclegowiska i nie tylko. Górowska starówka urokliwa, wąskie uliczki, staw, plebania słynna z pamiętnika pastora Koba, u którego nocował Napoleon. Do rozpowszechnienia ciekawy tekst J. Necio - literacka parafraza tego pamiętnika.
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
"my na polu, widzowie WYŁĄCZNIE na drodze"
Bardzo madrze!
Bardzo madrze!
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
Po kontakcie z p.wójt prosi o przesunięcie spotkania na 19. XII. godz. 13.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
więcej czasu na przygotowanie. Zakładam nowy wątek z naszymi wymaganiami 

-
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
19 XII (20 XII takoż) mam bez zajęć, więc jestem do dyspozycji.
-
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
O - o, przecież 19 XII to piątek! To ja w piątki o 13:00 jestem jeszcze w pracy (do 13:20 mam lekcję, a potem dojazd ok. 0,5 godz., ale dopiero po powrocie Raisy). Co innego sobota 20 XII.
-
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
Poranny dół ciśnieniowy dnia dzisiejszego podpowiedział mi niemądrą kwestię. W sobotę 19 XII o 13:00 oczywiście będę w Dwórznie.
Zimowy Lidzbark/DWÓRZNO
No i znów dostałem wiadomość z UG. Proszą o przesunięcie spotkania z soboty na inny termin. Jaki? Nie podali.