DALSZA WSPÓŁPRACA ZE ŚWIĄTKAMI?
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Biblioteka ze świątek prosi nas na pocz. października (a więc u nas trochę "martwy sezon") o pomoc w zorganizowaniu imprezy dla dziatwy. Byłyby to tereny w pobliżu świątek lub Włodowa. Forma: rajd o tematyce sportowo - historycznej. Nasz udział: przygotowanie kontrolnego punktu strzeleckiego (wiatrówki?), zestawu pytań historycznych i "kolegium inkwizycyjnego" do egzekwowania odpowiedzi. Miejsce punktu zorganizowałyby świątki z pomocą służb leśnych. Nasze zyski: reklama WMP, "Warmiaka" i umówiona "grzeczność w gotówce". Moja oferta: przygotowanie pytań, pomoc w odpytywaniu i nadzorowaniu strzelań. DO ROZWAżENIA.
-
W tej sprawie właściwie wszystko jest dopiero do uzgodnienia. "Warmiak" może ich poinformować o wymaganych przepisach bezp., oni mają znaleźć właściwe miejsce i załatwić wszelkie zezwolenia. "Wiatrówki" to tylko luźno rzucona telefonicznie kwestia na moją sugestię o minimalizację ryzyka; sprawa do uzgodnienia. Jeśli koło ma już jakiś orientacyjny kalendarz zawodów, to myślę, że świątki dopasują się do nas pomne dobrych ostatnich doświadczeń (są b. zadowoleni!). W kwestii dojazdu można negocjować wynajęcie przez nich busika (lub podesłania kilku samochodów kierowanych np. przez rodziców?), by nas dowieźć i odwieźć; albo oszacować zwrot kosztów dojazdu. Za parę dni posyłam im maila w sprawie projektu napoleońskich tablic informacyjnych, to przy okazji wyłuszczę sprawy do załatwienia przez nich. No i poczekamy na konkretne propozycje. Będę informował.
-
-
świątki porozumiały się już z Fotografem w sprawie gry wojennej. Ma być w sobotę 21 XI, transport załatwią, nas ma być ok. 5 osób w mundurach. Miejsce: leśniczówka Włodowo. Andrzej robi punkt strzelecki (broń sportowa) za 200 zł, ja układam pytania do konkursu wiedzy i siedzę w komisji, reszta z nas pomaga Andrzejowi w nadzorze strzelania [?] i po prostu tam jest. Jeśli ktos zechce, może wystrzelić ze skałkówki na wiwat z własnego ładunku. Ognisko, poczęstunek, jakaś zapłata w gotówce (do ustalenia).
KTO SIĂ ZGłASZA, BO LICZBA MIEJSC OGRANICZONA
?.
KTO SIĂ ZGłASZA, BO LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Książe Warmii
-
Jarek Morgiewicz ma na dniach przysłać maila ze szczegółami; wtedy zasugeruję taką opcję. Byłoby ciekawie. Nie wiem tylko, czy będą w stanie coś Wam dorzucić finansowo (wkładka do ogniska pewnie się znajdzie), bo impreza to ostatni akord ich kilkuletniego programu napoleońskiego, sponsorowanego przez różne czynniki.
-
-
DALSZA WSPĂłPRACA ZE śWIąTKAMI?
Wysłałem do Świątek informację o godzinie i miejscu odbioru naszej grupy: pod LIDL-em o 8:45 w sobotę 21 XI. Podjedziemy jeszcze pod LOK na Wyszyńskiego po sprzęt strzelniczy.
-
Świątki potwierdziły imprezę i godziny. Jutro o 8:45 ma na nas czekać pod LIDL-em prawdopodobnie granatowy busik. Stamtąd podjedziemy do LOK-u a potem na Waltersdorf. Po imprezie abratno. Czyli nas 6 (ja, Rafaił, Adek, Marek, Wojtek i Endrju) plus kierowca... Może jeszcze ktoś się załapie na gościa? Bo Wehrmacht padł, podobno grypa.
poniał i stawi się na pewno