Od kilku lat, w wolnych chwilach, rysuję różne "obiekty". Często moje rysunki związane są z historią militarną i naszym pięknym regionem. Postanowiłem więc zamieścić próbkę moich zdolności. Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2008, 13:03 przez Piłsudczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki! Muszę dodać, że żołnierzy rysuję w opaciu o zdjęcia: archiwalne (z działań wojennych) i współczesne (zabytków uzbrojenia), bo staram się w miarę dokładnie narysować mundury oraz elementy uzbrojenia i ekwipunku - tym bardziej cieszy mnie, że się podobają
Trochę rysuneczków - dokumentów "z notesu": związane z przeszłością regionu (i nie tylko), tworzone w terenie, podczas licznych rajdów rowerowych i innych wypraw
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki za pozytywne opinie - fajnie, że się Wam podobają moje "wypociny" Włączając się do dyskusji, powiem tak: w moim odczuciu Sepp jest bardziej artystą, ja - rzemieślnikiem. Pozdro
Piłsudczyk pisze: w moim odczuciu Sepp jest bardziej artystą, ja - rzemieślnikiem. Pozdro
Wikipedia: „Artysta - twórca tym różni się od rzemieślnika - odtwórcy, że swoje dzieła tworzy w oparciu o własną koncepcję, nadając im niepowtarzalny charakter.”
Piłsudczyk rysuje to co widzi. Sepp to o czym myśli. Ich prace maja niepowtarzalny charakter… Tylko zazdrościć artystom i życzyć, żeby to nie był „słomiany zapał”.