proszę o radę

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
genek

proszę o radę

Post autor: genek »

Witam wszystkich :D

Panowie i panie mam małe pytanko i prozbę :roll:

Przeglądając mapę natknołem sie na taką nazwe,,waldhaus'' jak dobrze przetłumaczyłem to jest po naszemu ,,dom leśny'' :P :roll:
Co może kryć się pod taką nazwą :roll: i czy warto odwiedzić takie miejsce :roll: proszę o porady :D
P.S szukam jakiejś miejscówki na moje drugie kopanko w POLSCE :cool: (16-30-07-2009) Pierwsze było u siostry w sadzie :zebek:

Pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

No moneciaki tam nakopiesz :) moze jeszcze poniemiecki smietnik sie trafi :) zalezy czy ten budynek istnieje do dzisiaj ;)
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

''Waldhaus'', ''Waldkrug'' to ówczesna knajpa! :)
Tak jak mówi Sepp, jeśli będziesz miał szczęście to trafisz na fajne fanty. Nie jest to jednak regułą, ja na jednym Waldkrugu tylko kupę złomu nakopałem. Ale zawsze warto sprawdzić! Powodzenia! :)
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Najlepszy fant jaki mi sie trafil na Waldhausie ktory funkcionuje do dzis to helm M40 i ramie celownika od Panzerfausta 60 jednak w jego okolicy trwaly zima 1945 walki to moze dlatego ;) mialem troszke szczescia ;) Dziwi mnie ze budynek nie zostal uszkodzony a znajdowal sie w bezposrednio przy polu bitwy... moze dlatego ze ukryty jest posrod drzew :roll:... Powodzenia PS Buteleczki po browarku trafisz na 100% ;)
Awatar użytkownika
vsh

Post autor: vsh »

ale ''Waldhaus'' to chyba taka leśniczówka czy dom podleśniczego/gajowego? bo z tym waldkrugiem w jednym zdaniu wymieniacie, żebym nie pomylił tych dwóch tematów? ;)
Awatar użytkownika
genek

Post autor: genek »

Dzięki panowie co by nie było i tak nie mam zbytnio gdzie łazić ;) więc i tak wybiorę się na rekonesans !!jeszcze tylko pomęcze ojca bo to jego rodzinne strony i tereny latal tam za małolata i bawił się w wojne :zebek:
oczywiście zdam relacje po wyprawie :cool:
pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
DAMIAN

vsh pisze:ale ''Waldhaus'' to chyba taka leśniczówka czy dom podleśniczego/gajowego? bo z tym waldkrugiem w jednym zdaniu wymieniacie, żebym nie pomylił tych dwóch tematów? ;)
W sumie sam już nie jestem pewien co mieściło się pod nazwą Waldhaus.... Taka myśl mi przyszła, gdyż w Niemczech sporo przydrożnych hotelików nosi właśnie taką nazwę... :roll:
Gajówka to ''Waldhuter'', też podobnie... :zebek:
Awatar użytkownika
DAMIAN

Dzisiaj przeglądając mapkę znalazłem Waldhaus... czyli też moge mieć miejscówkę, prawie pod samą granicą hehe! :)
Ten Waldhaus znajduje się w majątku, wie ktoś może, tak na pewno ,jakie było przeznaczenie takich obiektów?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
s13

Post autor: s13 »

witam.
to moze byc rowniez maly pensjonacik
ODPOWIEDZ