Konkursy fotograficzne.

Propozycje nowych działów, problemy techniczne, itp
Awatar użytkownika
markis

Konkursy fotograficzne.

Post autor: markis »

Mam kilka sugestii co do zasad organizowanych konkursów. Wzoruje się na http://www.forum.eksploracja.pl/viewtop ... 28&t=12411

Obrazek
Anonimowość wystawiających swoje prace, jak również anonimowość głosujących zwiększy atrakcyjność samego konkursu. Adrenalina idzie w górę kiedy ogląda się tablicę z wynikami.

Obrazek

Poza tym odpada problem osobistych sympatii, którymi często, czasem nieświadomie się kierujemy. Wiem to po sobie. Jestem krótko na tym Szanownym Forum, nikogo osobiście nie znam, a już jednych Forumowiczów bardziej lubię od drugich. Sam nie wiem dlaczego??? Nie bez znaczenia jest też „wrodzona skromność” wielu Kolegów, która odstrasza ich od prezentacji prac pod własnym Nickiem.
Nie znam możliwości technicznych i związanych z tym ograniczeń….
Obrazek
marti

Post autor: marti »

Pomysł wydaję się bardzo dobry ale ja nie potrafię zrobić takich tam tabelek , za cienki jestem z internetu :sad:
Awatar użytkownika
markis

Post autor: markis »

marti pisze: za cienki jestem z internetu :sad:
Nie jestem lepszy Obrazek Obrazek pzdr markis
Awatar użytkownika
bard
Kontakt:

Post autor: bard »

Ależ to zwykła ankieta dołaczona do tematu :) przecież to żaden problem.
- uczestnicy konkursu wysyłaja swoje zdjęcia do jednej osoby mailem (ta osoba zna autorów zdjęć)
- ta osoba umieszcza wszystkie zdjęcia w jednym temacie/poście (odpowiednio numerujac), dołacza ankietę... i to wszystko.
(w opcjach ankiety jest możliwość wybrania terminu kiedy wyniki beda widoczne, wcześniej głosujcy nie widza które zdjęcie ile głosów zdobyło)
kto i na co głosował moze sprawdzić tylko administrator w panelu administracyjnym, wiec głosowanie właściwie jest anonimowe.
Awatar użytkownika
magikuk

Post autor: magikuk »

Czyli , jaka metoda wybierzemy metode glosowania. :roll:

Tak powaznie to jestem za, trzeba tylko zapodac temat zdiec i jazda.
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

Czekamy na nowy konkurs :) w obecnym ( jeszcze 36min) nie ma już nic do ukrycia. Ba - znamy już nawet zwycięzcę ( ale protestować nie będę ;) ).
Awatar użytkownika
Don Joker

Post autor: Don Joker »

Hanzo pisze:Ba - znamy już nawet zwycięzcę
No nie wiem ... ja tam się zastanawiam między dwoma zdjęciami. Może więcej ludzi ma takie wątpliwości :P
ODPOWIEDZ