po tym jublu na strzelnicy o 10 30
Zaplanowałem musztrę godzina 17 00 tradycyjnie na przedzamczu. w planie podstawowe komendy do strzału oraz obroty czyli to co nam dobrze wychodziło.
Szykuje się również dyskusja o programie pokazu na ciechanowiec.Zakup filcu na nowe kiwiery. Oraz wybór drugiego fligelmana
Proszę o zgłoszenia i pomysły na program lub elementy musztry
Musztra 14 czerwca 2009
Moderator: Manufaktura Dzika
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
-
Plan odbycia musztry jest oczywiście pożądany i na miejscu; niniejszym oficjalnie go zatwierdzam. Dzień i godzina mnie osobiście pasują, jednak pozostałe osoby powinny się ustosunkować jak najszybciej (umówmy się, że zwalnia nas z tego jedynie coś takiego jak: praca, wesele w rodzinie [chrzciny itp.] oraz nagłe [odpukać!] przypadki; w wypadku Mariusza, Marcinów i Tworasów ewentualnie odległość [?], choć winni zapoznć się z programem spotkania i poćwiczyć choćby do lustra
). A na strielni 14-go o 10:30 będą: ja, ... Dodajcie dane, jeśli łaska.

-
Co do pokazu w Ciechanowcu. Jeśli to konfederacja barska ma być przeciwnikiem, to tamta strona winna być głównie jazdą. Dla uwiarygodnienia historycznego nasza strona musi pokazać widzom większą precyzję manewrów i obrotów (armia regularna wobec szlacheckich pospolitaków). Czyli musztra formalna jest konieczna, by osiągnąć pożądaną precyzję i tempo. Walczymy albo jako samodzielna piechota, albo jako osłona armat[y], jeśli takie coś tam będzie.
- olsztyniak
Tworasy obiecują wspólne ćwiczenie w Olsztynie --- niekoniecznie przed lustrem 

Ostatnio zmieniony 12 cze 2009, 22:40 przez olsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt: