Heilsberg 2009

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Spoko, damy rade. Jakby co, to się młotkiem oklepie i wejdzie ;)

Inne pytanko, do mieszkańców Lidzbarka. Jest tam gdzieś w sklepach dostępny okocim pszeniczny? Jak tak, to w którym sklepie?
:pijak:
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Przyznam, że nie kojarzyłem dotąd "okocimia" w ten sposób, toteż nie wiem. Bo widziałem w wersji czerwonej, ponadto "okocim mocne". Trzeba się rozejrzeć. Czy to ma być do spożycia "bezposriedstwiennogo", czy jako ingredient do czegoś bardziej skomplikowanego?
Awatar użytkownika
Remington

Ów płyn do bezpośredniego spożycia. świetnie wspomógł pruskie manewry w Gdańsku.
Butelka ma żółty kapsel i nalepkę na szyjce.
Awatar użytkownika
ahmed
Kontakt:

Post autor: ahmed »

Remington pisze:Ów płyn do bezpośredniego spożycia. świetnie wspomógł pruskie manewry w Gdańsku.
Butelka ma żółty kapsel i nalepkę na szyjce.
Magiczny plyn chlodzący po cięzkich manewrach-zabiera w gotyckie klimaty -hihi.
srebrny_lis

że co, że witrażowe widzenie świata :) ? A która kondygnacja Sainte-Chapelle: górna czy dolna? Jakub Wędrowycz miał takie "przebarwienia" po własnej produkcji bimbrze. Może stąd wzięło się powiedzenie kolegi z akademika (kiedy namawiał do spożycia...): "może trzeba by coś zbarwić?"
Awatar użytkownika
ahmed
Kontakt:

W gospodzie na forcie Hagelsberg spotkali sie mundurowi i gotycka mlodziez-dziwnie to wygladalo-z jednej nasz emundurki zdrugiej czarne szaty,dredy,gogle,skora,cwieki ;)Dla kogos z poza tych dwoch grup musialo to robic niesamowite wrazenie ;)
Awatar użytkownika
Kodi

Post autor: Kodi »

robiliśmy sobie z nimi zdjęcia bo dziwnie wyglądali - nie to co my - normalnie ubrani :zebek:
Awatar użytkownika
Remington

Czy znajdzie się w razie czego kawałek namiotu, jakby miało padać?
Kiedyś to byłem twardziel i mogłem spać w śniegu, a teraz coś przeziębiony jestem , i lata już nie te...
:)
srebrny_lis

Awaryjny nocleg w LDK (ul. Słowackiego 4). Już tam jest pusta sala, może będą też materace ze Straży Poż. My walimy na 18:00 do zamku, potem w miasto, a potem na noc do LDK (przynajmniej dziś).
Awatar użytkownika
Remington

Leje w Lidzbarku?
to gdzie Was szukać, jak przyjedziemy?
Po mieście?
Awatar użytkownika
ahmed
Kontakt:

Tam gdzie pszeniczne Remi-tam gdzie pszeniczne-ale uważaj ponoc w mieście moskal stoi-idż przez zboże ;)
srebrny_lis

W imieniu własnym i Koleżeństwa pragnę niniejszym gorąco podziękować wszystkim, którzy rzetelnie przyłożyli się do przygotowania tegorocznego "Heilsbergu". Aura nas nie rozpieszczała, droga zrobiła się syberyjska, dobrze że choć w dzień batalii było to, co w czerwcu być powinno: słoneczko. Reszta informacji i wniosków w kuluarach :) .
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

W imieniu swoim i Tworasa chciałbym podziękować za super imprezę. Efekty pirotechniczne I klasa a konie były rewelacyjne. :kon:
Fotki wrzucę w dniu jutrzejszym.
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Wlasnie :szok: Pirotechnik pierwyje sort! Widoczna poprawa, a efekty bez dwuch zdan :szok:
Duzo kni, wogole inpreza przednia! :kon:
srebrny_lis

Podziękowali :) . Panowie, przeglądałem właśnie opinie o imprezie na forach "GazOl-i" i jak zwykle ujrzałem pyskówkę z jakimś mądrym inaczej. Zamilczcie go, proszę, bo ten roztropek wielepiejek jawnie prowokuje. Takie lidzbarskie bagienko. Zawistnych nie brakuje.
ODPOWIEDZ