Jaką wykrywke polecacie?
Jaką wykrywke polecacie?
chce kupić coś na monetki Marti poleca x-tera 30 szukam czegos w takiej cenie. co polecacie?
pozdrawiam
pozdrawiam
nasze wykrywki
a jaką sumę posiadasz?,od tego trzeba zacząć
nasze wykrywki
popatrz może na testy różnych wykrywaczy,wybierz kilka z nich a potem popatrz na ceny,albo od razu kup Solarisa,większość go ma i ogólnie jest z niego zadowolona,ja sam też go posiadam,cena to 1200 bo na zimę tanieją u przedstawicieli 

nasze wykrywki
Potwierdzam panie JATECH, widziałem fajne monetki które wyciągałeś ,
A może Fisher F4??
Sonda DD, dostajesz dodatkowo małą cewkę 8'' , masz też statyka, automatyczne strojenie do gruntu.
Jak znasz trochę angielski http://www.findmall.com/list.php?37 - ja się sugerowałem tym forum przy wyborze wykrywki.
Ja bym rozważał pomiędzy X-terra 30, a F4.
Sonda DD, dostajesz dodatkowo małą cewkę 8'' , masz też statyka, automatyczne strojenie do gruntu.
Jak znasz trochę angielski http://www.findmall.com/list.php?37 - ja się sugerowałem tym forum przy wyborze wykrywki.
Ja bym rozważał pomiędzy X-terra 30, a F4.
Widzę,że nikt nie bierze pod uwagę sprzętów se stajni White's. Z jednej strony to błąd bo mimo,że nauka wykrywacza np XLT to wiele godzin spędzonych w terenie - to sprzęty z tej stajni są godne polecenia (choć nie wszystkie).Z drugiej strony cieszy mnie to,że nie widzę Whitesów zbyt często.Więcej drobnego fanta zostaje dla mnie
Osobiście chodzę z okrutnie starym White'sem Eagle Spectrum. I jeśli go zmienię to tylko na XLT.

mecnas wszystko zależy jak leży. Dosłownie i w przenośni
Zależy jak ustawisz sprzęt,zależy od podłoża,od położenia monety. Nie robie air testów bo z doświadczenia wiem że nie ma to większego sensu. Ja chodzę na bardzo wyśrubowanych nastawach,na granicy wzbudzania się i to przynosi efekty. Ostatnio w miejscu b.dobrze znanym,gdzie przewinęło się około dwóch tuzinów poszukiwaczy wyciągnąłem denarek Albrechta Hohenzollerna(13mm średnicy) i denarek Zygmunta I Starego(11mm średnicy),kilkanaście mikroskopijnych guzików i kieszeń złomu kolorowego. To mówi samo za siebie. Kilku poszukiwaczy już planuje zakup XLT po tym,co zobaczyli 
Kilka słów na temat specyfiki wykrywacza na jakim pracuję. Wykrywacz pracuje w dynamice i w statyce jednocześnie przy nastawach na jakich chodzę. Statyk ciągnie fanta z dużych głębokości a dynamik i jego dyskryminacja identyfikuje mi pi razy drzwi czy to ferro czy nieferro. I to wystarczy. Wykrywacz ma taka specyfikę,że można ingerować praktycznie we wszystkie możliwe jego nastawy,co czyni go równie czułym na podłożu piaszczystym co gliniastym. W sumie na temat tego wykrywacza można by napisać referat lecz nie o o tu chodzi. Na alledrogo ostatnio pokazują sie White'sy Eagle Spectrum,ale albo kabel od cewki jest starego typu,albo cewka nie jest standardowa. A to już duże minusy. Ceny wahają się od 1100 do 1400. Pamiętać trzeba,że to wykrywacz produkowany w latach 1992-1994,który ewoluował w XLT.
Pozdrawiam!

Kilka słów na temat specyfiki wykrywacza na jakim pracuję. Wykrywacz pracuje w dynamice i w statyce jednocześnie przy nastawach na jakich chodzę. Statyk ciągnie fanta z dużych głębokości a dynamik i jego dyskryminacja identyfikuje mi pi razy drzwi czy to ferro czy nieferro. I to wystarczy. Wykrywacz ma taka specyfikę,że można ingerować praktycznie we wszystkie możliwe jego nastawy,co czyni go równie czułym na podłożu piaszczystym co gliniastym. W sumie na temat tego wykrywacza można by napisać referat lecz nie o o tu chodzi. Na alledrogo ostatnio pokazują sie White'sy Eagle Spectrum,ale albo kabel od cewki jest starego typu,albo cewka nie jest standardowa. A to już duże minusy. Ceny wahają się od 1100 do 1400. Pamiętać trzeba,że to wykrywacz produkowany w latach 1992-1994,który ewoluował w XLT.
Pozdrawiam!