Jakie słuchawki
Jakie słuchawki
Mam pytanie słuchawki do wykrywki maja mieć powyżej 100 OHM , a czy takie mogą być czy to nie za dużo spotkał się ktoś z was z takimi http://unitra.eu.org/node/2277
Panowie przepraszam, za kłopot, ale czy może mi ktoś naświetlić sprawę z ta impedancją?
100ohm to i tak dośc dużo (w przypadku normalnego sprzętu, a nie wiem jak to się ma do wykrywek).
Dobre słuchawki obecnie maja zazwyczaj impedancję znacznie niższą tj. 18-32 Ohm, która (z tego co się orientuję) zapewnia redukcje szumów i hałasu na "odpowiednim" poziomie.
Jak to dokładnie jest z wykrywkami? bo sam sie przymierzam do zakupu bo kanarki są za głośne
Dodam, że testowałem na słuchawkach pierwszych lepszych jakie miałem pod ręką (takie za pare złotych, bez regulacji głośności i zadnych "bajerów) i sprawowały się dobrze. Sygnały były głośne i wyraźne.
Z góry dzięki za odpowiedź
100ohm to i tak dośc dużo (w przypadku normalnego sprzętu, a nie wiem jak to się ma do wykrywek).
Dobre słuchawki obecnie maja zazwyczaj impedancję znacznie niższą tj. 18-32 Ohm, która (z tego co się orientuję) zapewnia redukcje szumów i hałasu na "odpowiednim" poziomie.
Jak to dokładnie jest z wykrywkami? bo sam sie przymierzam do zakupu bo kanarki są za głośne

Z góry dzięki za odpowiedź
z mojej praktyki :
Słuchawki wysokoomowe przy niskich napięciach nie dadzą oczekiwanych mocy.
Niskoomowe przy duzych napięciach :
1) Mogą się spalić od przeciążenia
2) Dadzą ogłuszające moce w słuchawce
3) Dadzą duże szumy gdy będziesz słuchał przy skręconym regulatorze
volume (aby nie było za głośno).
Niskoomowe przy niskich napięciach (jak w wykrywaczach) mogą być za głośne dlatego jak w sprzęcie nie ma regulacji głośności to słuchawki muszą być koniecznie z taką regulacją
pozdr.warwick
Słuchawki wysokoomowe przy niskich napięciach nie dadzą oczekiwanych mocy.
Niskoomowe przy duzych napięciach :
1) Mogą się spalić od przeciążenia
2) Dadzą ogłuszające moce w słuchawce
3) Dadzą duże szumy gdy będziesz słuchał przy skręconym regulatorze
volume (aby nie było za głośno).
Niskoomowe przy niskich napięciach (jak w wykrywaczach) mogą być za głośne dlatego jak w sprzęcie nie ma regulacji głośności to słuchawki muszą być koniecznie z taką regulacją
pozdr.warwick