Jakie miejsca na majówkę?

Wszystko co związane z eksploracją
Chłop z Mazur

Jakie miejsca na majówkę?

Post autor: Chłop z Mazur »

Witam. Planuję zwiedzić trochę Warmi i Mazur. Jestem z okolic Braniewa,Elbląga,Malborka,Fromborka. Na majówkę chciałbym zwiedzić (tanim kosztem) jakieś ciekawe miejscowości. Hmm... np. w Malborku jest zamek, w Elblągu i Gdańsku stare miasto itp. O takie rzeczy mi chodzi. Czy znacie coś podobnego? Może jakieś ciekawe miejsca w Gdańsku ? Bo nie raz bywa tak, że blisko Nas leży bardzo interesująca miejscowość a żyjąc tyle lat na tym świcie nie było tam się nigdy. Tylko proszę nie pisać mi postów typu : ,, Fajne centrum handlowe są w Gdańsku czy Olsztynie " bo w majówkę jak wiadomo wszystko jest zamknięte. Za wszystkie propozycję z góry dziękuje.

Pozdrawiam
Chłop z Mazur

Post autor: Chłop z Mazur »

Bardziej chciałbym coś w odległości 90-100 km od Elbląga. Chodzi mi o jedno dniową wycieczkę. Zależy mi na takim miejscu aby było interesujące a zarazem aby było dużo do zwiedzania :) Może coś w stylu Westerplatte.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piłsudczyk

Post autor: Piłsudczyk »

Do zwiedzania w okolicach Elbląga mogę polecić wzgórze katedralne we Fromborku, Braniewo z Sanktuarium Krzyża świętego i Morąg (Pałac Dohnów i całe miasto :) ). No i Muzeum KL Sttuthof, chociaż nie wiem, czy to dobre miejsce na majówkę...
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, 22:04 przez Piłsudczyk, łącznie zmieniany 2 razy.
kovi

Post autor: kovi »

Chłop z Mazur pisze:90-100 km od Elbląga
Ze względów sentymentalnych, ja zawsze polecam Lidzbark Warmiński :D
Odległość od Elbląga dokładnie w podanym przedziale...
1 i 3 maja zamek będzie otwarty od 10 do 14..., 2 maja chyba w normalnych
godzinach (9-16)
ODPOWIEDZ