Potyczki na Likusach w Olsztynie, okopy, transzeje itp.
Jak dobrze pamiętam to najciekawiej jest w miejscowości Słupy. Tam po sforsowaniu Wadąga Niemcy dość zaciekle się bronili. łaziłem tam z wykrywką z nędznym efektem. Fakt miałem ze soba kilku maruderów, którzy zamiast pomagać to odbezpieczali kolejne browary co nie pomagało
. Szukałem po prawej stonie drogi jadąc od Olsztyna w lesie (tuż przed słupami).

- ostrybrzytwa
Witam.
Z tym kopaniem na likusach to racja .. Myśmy z mężem wykopali przeciwlotniczą a mieszkamy nie daleko tj około 200 metrów od lasu.. te "leje" co niby zostały przy torach po działaniach to nic innego jak w większości wykopki mojego męża który zabawiał się na tym terenie za dzieciaka z kolesiami .. Teraz to tu już kiepsko ze znalezieniem czegokolwiek trzeba mieć niezłego farta.
Z tym kopaniem na likusach to racja .. Myśmy z mężem wykopali przeciwlotniczą a mieszkamy nie daleko tj około 200 metrów od lasu.. te "leje" co niby zostały przy torach po działaniach to nic innego jak w większości wykopki mojego męża który zabawiał się na tym terenie za dzieciaka z kolesiami .. Teraz to tu już kiepsko ze znalezieniem czegokolwiek trzeba mieć niezłego farta.
Re: Potyczki na Likusach w Olsztynie, okopy, transzeje itp.
panowie w kturym miejscu sa te dolki i okopy po wysadzisku tu kolo jeziora krzywego gdzies
Na Słupach nic nie wyszło?? Nie możliwe 
Zasadniczo kopania tam odradzam
!

Zasadniczo kopania tam odradzam

w kturym miejscu na likuzach jest ta miejcowka po tym wysadzisku a na slupach jest kupa zlomu tylko
ja kiedys szukalem za stacja benzynowa w lesie tu za jeziora krzywego i tutaj jest te wysadzisko gdzies zaraz sa tory