Krzyżyk aluminiowy do id.
Krzyżyk aluminiowy do id.
Taki oto mi ostatnio wyskoczył krzyżyk , może coś ktoś wie o nim wiecej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Szara Sowa
re
Zrób tak: dwie łyżeczki proszku do pieczenia na pół szklanki ciepłej wody i wrzuć go na dwa trzy dni, a potem umyj szczoteczką do zębów, najlepiej twardą. Potem zrób zdjęcia jeszce raz, bo teraz nawet nie widzę w jakim języku jest napis.
- Szara Sowa
re
Medaliki są z poczatku XX w.
MB Nieustającej Pomocy i św. Alfons( tak mi się zdaje)
Krzyżyk św. Antoniego Padewskiego, niemiecki, niestety nie uczyłam sie języka, a polskie tłumaczenie gdzieś posiałam.
Co do proszku, to nauczyła mnie tego babcia. Najlepiej działa na aluminium, co do miedzi i mosiądzu nie próbowałam, ale należałoby spróbować na czymś niezbyt cennym i obserwować czas, bo nie wiem czy nie zajdzie jakaś reakcja, srebro czyściłam, trochę schodzi, ale nie tak dobrz jak z alu.
MB Nieustającej Pomocy i św. Alfons( tak mi się zdaje)
Krzyżyk św. Antoniego Padewskiego, niemiecki, niestety nie uczyłam sie języka, a polskie tłumaczenie gdzieś posiałam.
Co do proszku, to nauczyła mnie tego babcia. Najlepiej działa na aluminium, co do miedzi i mosiądzu nie próbowałam, ale należałoby spróbować na czymś niezbyt cennym i obserwować czas, bo nie wiem czy nie zajdzie jakaś reakcja, srebro czyściłam, trochę schodzi, ale nie tak dobrz jak z alu.