reklama

Propozycje nowych działów, problemy techniczne, itp
asdic321

Post autor: asdic321 »

No, no - tak praworzadni i zasadniczy dzis wszyscy jak nie przymierzajac sam Pan Prezydent :zebek:
Mam zatem prosbe, jesli jest ktos kto NIE MA w swoim komputerze sciagnietych *pdf ksiazek lub artykulow, nie kserowal ich nigdy w calosci, nie pobral z sieci / nie przegral zadnej muzyczki albo nierejestrowanej kopii programu a do tego jeszcze placi regularnie abonament RTV niech sie odezwie na PW. Tak niewielu dzis bohaterow ze moze warto by jakas ulice lub chociaz skwer nazwac imieniem jednego z Forumowiczow :zebek:
Awatar użytkownika
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

Moze doskonały az tak nie jestem - ale cały czas pracuję nad sobą :) ostatnio już nawet zakupiłem legala WinXP
asdic321

A moze by tak Viste - np w ramach pokuty? :zebek:
Awatar użytkownika
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

Piractwo moje nie było az tak wielkie zeby mnie karać Vistą :D
Awatar użytkownika
Bramafan

Post autor: Bramafan »

Ja podzielam zdanie Jarka i nic tego nie zmieni ;)
duch

Post autor: duch »

Kopiowanie materiałów na własny użytek, a ich publikowanie bez zgody autora to są diametralnie różne rzeczy. Pierwsze można jak na razie bardziej rozpatrywać w kategoriach moralnych, drugie to ewidentne przestępstwo. Moje wypowiedzi miały wyłącznie wyjaśnić kwestie prawne i uchronić osoby zainteresowane od ewentualnych nieprzyjemności, związanych z nieznajomością prawa, a nie ocenianie czyjegokolwiek postępowania.
asdic321

Duchu, nie strosz sie niepotrzebnie! :D
Twoje uwagi byly b. cenne i potrzebne a ja jedynie pofolgowalem troche sarkazmowi - jesli kogos tym urazilem to najmocniej przepraszam :wstyd: Chcialem jednak pokazac ze w kwestii stosowania praw umiemy (wszyscy!) bardzo latwo obierac metode Kalego :D Bo akurat kazdy z przytoczonych procederow (chyba poza abonamentem RTV - nie jestem pewien) mozna w swietle przepisow kwalifikowac jako przestepstwo badz udzial w przestepstwie :szok:
I tyle "w temacie" :D
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

a ja dorzucę coś z życia wzięte... baaa powiem więcej z forum wzięte - mój dobry kolega wystawił na naszym forum zdjęcie carskiej blachy i jakież było jego zdziwienie jak swoje zdjęcie swojej blachy znalazł na PUGOVIZ'IE :) a żeby było ciekawiej zdjęcie tej blachy umieścił tylko na naszym forum ...

Do niego nikt się nie zawracał o zgodę na publikację podejrzewam do administratorów forum również - a szkoda bo on pewnie by się zgodził bez problemu w końcu to PUGOVIZA a tak jest tylko :/ :/ .....

pozdr.warwick

P.S. mam nadzieje ze nie będzie miał mi za złe ze piszę o tym :)
Awatar użytkownika
Nessa
Kontakt:

Post autor: Nessa »

Namieszalam? Sooory. Ale dobrze wiedziec, kto jak mysli.

Napisze, ze bez zgody autora zdjecia, nigdy bym nie wstawila na swojego cudownego bloga, jego fotki. Dla mnie tez byloby to rowne z kradzieza. Pisałam o tym na poczatku.
Dlatego na moim blogu znajdują sie tylko MOJE prace łącznie z grafiką tła.

Kiedy miałam swoją strone BALSAMINKA, to dość często spotykałam się z kopiowaniem moich prac na inne portale. Ale nie było to złe, bo wszedzie tam gdzie były moje prace, było tez podane kto jest autorem i z jakiej strony pochodzi. I wieszcie mi- nikt sie nie pytal mnie o zgode a i tak bylo mi milo jak (na przykład) na litewskim forum znalazlam swoje zdjecia

to REKLAMA.

i to za free
:D :D :D

Ps: Moj post to jednoczesnie propozycja rozreklamowania tego forum i zarazem Was. Dlaczego? Od poczatku tego roku (1,5 m/ca) odwiedzilo mnie ponad 3000 osob z 61 roznych państw. Chcialam, zeby zobaczyli iż Polska to nie tylko Wałęsa i JPII- to tez historia. A kto jak kto- Wy ta historie najlepiej znacie. Znacie bo jesteście najbliżej jej. Tuz przy polskiej ziemi.
Czytajac te wszystkie odpowiedzi w tym poście - zniecheciłam się.

I też, tak jak ktos na tym forum, jestem za zamknięciem tego tematu.

Buziaki
Nessa
Awatar użytkownika
Książe Warmii

Post autor: Książe Warmii »

witam
czytając te pościki podejmuje decyzje zamknięcia tematu jutro o 15.00 dlaczego o 15.00 a tak sobie kto jeszcze chce ponawijać to ma czas.
Nessa rób to co robisz ponieważ nikomu krzywdy nie zrobiłaś i nie zrobisz.

ps.a te fotografie to majstersztyk :cool:
pozdrawiam
duch

Post autor: duch »

asdic321 pisze:Duchu, nie strosz sie niepotrzebnie! :D
Nie stroszę się, lecz porządkuję fakty. Rzeczywiście w formie pisanej wyszło to ponuro :/
Nessa pisze:Namieszalam? Sooory. Ale dobrze wiedziec, kto jak mysli.

[...] Czytajac te wszystkie odpowiedzi w tym poście - zniecheciłam się.
To ja namieszałem, a chciałem tego uniknąć. Nasza teoretyczna wymiana uwag na temat stosunku do praw autorskich, wprawdzie była zapoczątkowana Twoim postem, ale w moim odczuciu bezpośrednio się do Twojego pomysłu nie odnosiła i należałoby te dwie kwestie rozdzielić. Jedynie Frozzer przedstawił swoje kategoryczne stanowisko, które też odnosiło się wyłącznie do Jego własności, a nie Twojej inicjatywy. Jestem przekonany, że dla ogromnej większości forumowiczów, umieszczenie ich fotek na Twoim forum byłoby zaszczytem. Mnie też możesz zaliczyć do tej grupy, ale niestety nie mam się czym pochwalić ;)
Frozzer
Kontakt:

Post autor: Frozzer »

nie rozumiem jednego

jeżeli będzie się zamykać tematy - w których się w kulturalny sposób, bez żadnych słów i niepotrzebnych epitetów prowadzi dyskusje, to jaki jest sens w ogóle istnienia forum?
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Daleki jestem od polemiki ale Frozzer ma racje! Troche bym-bys sie zdziwil-a jak zobaczyl-a bym swoje super jedyne zdjecie w czyims poscie czy odpukac w gazecie! :szok: A tak na marginesie bardzo ciekawy temat :axe: PRAWA AUTORSKIE! Nie widze inaczej jak podac zrodlo! Link-autor.
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

To ponawijajmy.
Nessa pisze: to REKLAMA.

i to za free
:D :D :D
To chyba o to chodzi, przy specyficznych części forumowiczów, reklama może okazać się zgubna. Dobrze wiedzieć wcześniej gdzie i w jakim kontekście będą umieszczane fotki.
Awatar użytkownika
B@ggy

Post autor: B@ggy »

Myślę, że polemika na ten temat jest w 100% racjonalna i jeszcze nie raz dotknie nas na tym forum. Niestety nie znam tej ustawy więc za wiele nie mogę powiedzieć w tym temacie ale wyrażając swoją opinię i czytając Wasze posty to wszyscy macie rację. Jeżeli chodzi o moją osobę to chciałbym żeby zainteresowana osoba moją fotografią zapytała mnie o możliwość publikacji jej. Nigdy nie wiadomo do jakich celów dana fotografia może zostać użyta. No ale to moja opinia.
Zablokowany