Marsz Warmiński Wileńskiego Pułku Muszkieterów

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Marsz Warmiński Wileńskiego Pułku Muszkieterów

Post autor: Manufaktura Dzika »

Propozycja a raczej plan wyjścia w teren pod koniec marca
przemarsz przez lasy grabieże i :axe: panien nadobnych
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

moja propozycja trasy
: Lidzbark
bobrownik
łaniewo

i tu dwa warianty
wariant 1
łaniewo
wróblik
wichrowo
dobre miasto
kochanówka
jarandowo
lidzbark

wariant 2
łaniewo
urbanowo
mawry
wolnica
kaszuny
lidzbark

obie trasy mało asfaltu
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Trasy interesujące. Myślę, że dwie główne zasady do uwzględnienia to: minimalizacja brukowanych powierzchni (buty!) i sensowne (także dla ewent. "młodych" i niewiast!) odległości. Mnie osobiście kusi wariant następujący: wyjście z LW przez Pilnik na Nowosady i stamtąd do Kraszewa (w Kraszewie mógłbym namówić kuzynów na jakąś "hierbatkie"), dalej Jarandowo (może uda się ugadać ucznia na kolejną "hierbatkie"), potem do Kierza, stamtąd Kochanówka, dalej nad jezioro leśne Gilgajny, lasem przez mostek na Kirsnie do drogi Kochanówka-Wichrowo, potem do Smolajn (tam jakiś biwak/nocleg?); ewent. z Kraszewa prosto na Kochanówkę i dalej j.w. Ze Smolajn przez Piotraszewo i Urbanowo do łaniewa, skąd albo na Runowo (koło grobów francuskich), albo prosto na Ignalin, dalej do LW; albo z łaniewa przez most na łynie do rozstaju przed Wróblikiem, skręcić na Pomorowo, dalej Nowosady, Pilnik i "Home, sweet Home"! Tak naprawdę sprawę określi aura: jeśli będzie dość znośna temperatura, to posiedzieć mozna przy ogniu całą noc gdziekolwiek (np. nad jeziorem Gilgajny czy "Na Babce"); jeśli syf - konieczny będzie lokal. A wtedy raczej tylko szkoły: w łaniewie, Piotraszewie, Kraszewie, Runowie (chyba że ktoś zna inny lokal [karczma "U Rycha"? :) , ośrodek jeździecki Jacka Dyrdy itp.]). Inna trasa: DOM, Pilnik, Nowosady, Kraszewo, Kochanówka, Gilgajny, "Na Babce", Międzylesie (noc w którymś z trzech ostatnich miejsc), rano powrót nad Gilgajny, Stryjkowo, przeciąć szosę olszt., Pomorowo, Nowosady, Pilnik, DOM. Mysleć, rozważać, huncwoty :) !
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

ctat
LW przez Pilnik na Nowosady do Kraszewa Jarandowo Kierza, stamtąd Kochanówka, dalej nad jezioro leśne Gilgajny, lasem przez mostek na Kirsnie do drogi Kochanówka-Wichrowo, potem do Smolajn (tam jakiś biwak/nocleg?); ewent. z Kraszewa prosto na Kochanówkę i dalej j.w. Ze Smolajn przez Piotraszewo i Urbanowo do łaniewa, skąd albo na Runowo (koło grobów francuskich)

mi się
podoba a teraz trzeba namierzy którą z tych wiosek nawiedzic po prośbie
(znaczy się poszukac dobrych ludzi na prowiant darowizny)

pomysły do tej trasy

1: kraszewo dośc prężna społecznośc warto popytac o mozliwosci pomocy
2 smolajny palac zwiedzanie by się przydało
3. łaniewo poruszenie kwestji grobów i złapanie kontaktów

No i cele marszu

1. Skompletowanie sprzętu jak najbardziej mobilnego
2. Rozbijanie obozu
3 marsz terenowy
4 patrole i zwiady
5
borzyn

Post autor: borzyn »

Tak z autopsji spacer do Kochanówki wykonałem kilkakrotnie z racji wykonywanego zawodu.I jestem pewien ze nie jest to nic ciekawego.Wiem że wypowiedzia swą was nie zniechęce ,ale polecam zabrać obuwie zastepcze, tak w razie czego......wasz Pablo
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Dzięki za komentarz, Pablito! Ja sam dotychczas przemierzałem te strony w tzw. "obuwiu sportowem". Warto mieć na uwadze tę sprawę. Och, gdyby tak koniczek i wozik taborowy na graty i zapasowe obuwie...
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

wszystko można dograc
proszę o akceptacje trasy do dnia 1 lutego żeby można było zacząc organizacje

bober twoje rady już uwzględniam
ODPOWIEDZ