Lidzbark - kolejne rozrywki :(

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
Sepp

Lidzbark - kolejne rozrywki :(

Post autor: Sepp »

Granaty w ziemi

W wykopach ziemnych mieszkaniec Lidzbarka Warm. na ul. Polnej znalazł 9 granatów. Niebezpieczne znalezisko zabezpieczyli lidzbarscy policjanci.

We wtorek o godzinie 13:30 dyżurny lidzbarskiej Policji odebrał telefoniczne zgłoszenie o niewybuchach w ziemi. Na miejscu policyjny pirotechnik rozpoznał, że są to granaty nasadkowe uzbrojone w ilości 9 szt. pochodzące z czasów II wojny światowej. Granaty znaleziono w wykopie ziemnym podczas prowadzonych robót. O znalezisku powiadomiono patrol minersko-pirotechniczny z braniewskiej jednostki wojskowej, który w dniu dzisiejszym granaty zabierze. Do czasu przekazania niewybuchów zabezpieczają je policjanci.

Zródło - Gazeta Lidzbarska

Ile tego gowna jeszcze w ziemii zalega ? :roll: Beda to wykopywac chyba do konca swiata.... :lol:
Awatar użytkownika
Bramafan

Post autor: Bramafan »

albo o jeden dzień dłużej ;)
MŁODSZY GILGIN

Post autor: MŁODSZY GILGIN »

a gdyby nam pozwolili swobodnie zgłaszać takie znaleziska to w ciągu roku byśmy taką czystke zrobili że HEJ :D
Awatar użytkownika
Sepp

Dokladnie ! Mlodszy Gilgin dobrze prawi :) :kon:
meickel
Kontakt:

Post autor: meickel »

Saperzy by Wam chyba kuku zrobili, nie mówiąc o policji. Oni działają we własnym interesie - nikt nie kocha mieć więcej pracy.
Adler7

Post autor: Adler7 »

Mam nadzieję, że ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i wykorzysta nasze możliwości. Tylko kiedy...
Awatar użytkownika
Sepp

Adler raczej niepredko ;) wiesz w kwestii PRAWA jestesmy 100 lat za murzynami :lol: - nie urazajac afroamerykaninow :)
Awatar użytkownika
B@ggy

Post autor: B@ggy »

No i panowie saperzy stoją dzisiaj blisko mego domu i coś tam w ziemi grzebią...Samochody stoją już dobre kilka godzin. Niezły "park rozrywki" pewnie tam znaleźli. :szok:
Awatar użytkownika
Bramafan

Post autor: Bramafan »

B@ggy lepiej powiedz co zakopałeś w ogródku? ;)
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

Lepiej niemów :P
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Kochani, nie bójmy się słowa murzyn - jego źródłosłów to Maurus czyli mieszkaniec Mauretanii/Mauritanii, podbitej przez Rzymian, nieco bledszych od Mauretańczyków. Od VII-VIII w. n.e. nazwa przeszła na północnoafrykańskich Arabów i Berberów - wyznawców islamu, którzy podbili Hiszpanię po 711 r. Stąd np. włoskie moro=Maur (tak nazywano zbrodniczego, wyjątkowo smagłego kuzyna Bony - księcia Lodovico Sforzę). Krótko mówiąc, murzyn to tyle co ciemnoskóry - normalny rezultat pierwszego spostrzeżenia.
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

dobre dobre srebrny :D podobało mi się hehe

pozdr.warwick
MŁODSZY GILGIN

Post autor: MŁODSZY GILGIN »

konkrety a nie domysły :D :pijak: :pijak:
Awatar użytkownika
B@ggy

Post autor: B@ggy »

Widzę, że ktoś sobie żarty z Baggiego stroi. Nieładnie. :axe: Co do konkretów to Panowie-przecież nie będę stał i patrzył saperom na łapy (tym bardziej że nikt by mnie tam nie dopuścił). I proszę nie robić ze mnie murzyna. Widziałem z okna (a to był rzut beretem). Poza tym żałuję że poruszyłem tę przykrą sprawę. Proszę o usunięcie mojego posta. Dziękuję. :/
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

Sepp pisze:Adler raczej niepredko ;) wiesz w kwestii PRAWA jestesmy 100 lat za murzynami :lol: - nie urazajac afroamerykaninow :)
O murzynach, to komentarz do w/w posta.
ODPOWIEDZ