ACE 250. Z wypowiedzi wynika, że do drobnicy!!?

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Slawek

Post autor: Slawek »

Domenik pisze:Tryb Coin z tego co pamiętam, to na naszych terenach jest zupełnie zbędny.
Ja osobiście chodziłem na wyciętych dwóch pierwszych kreskach i na maksymalnej czułości.

wiec jaki tryb używać i czego mogę się spodziewać boje się o miny ,warto wrócić do tego dw.
orku?czy jak cmentarz żydowski jest już zaorany lub ugór to można się tam kręcić

>H<
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:42 przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jam łasica

Post autor: Jam łasica »

co do chodzenia po starych cmentrzach to kwestia etyki każdego poszukiwacza :sad: odradzam , są ciekawsze miejsca na drobincę , dogadaj się z jakimś rolnikiem .
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:42 przez Jam łasica, łącznie zmieniany 1 raz.
Slawek

Jam łasica pisze:http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?t=636&start=0

co do chodzenia po starych cmentrzach to kwestia etyki każdego poszukiwacza :sad: odradzam , są ciekawsze miejsca na drobincę , dogadaj się z jakimś rolnikiem .

ok rezygnuje z cmentarzy skoro to nie fer , wiec pogadam z jakimś rolnikiem ,czy to powinno być pole obok jakiejś starej budowli czy wszędzie są szanse ,codo ustawień to jestem nadal w kropce dziękuję

>H<
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:44 przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bramafan

Post autor: Bramafan »

Nie bede sie wczytywał w linka którego podała "Lasica" ale na ACE 250 najlepiej sie biega w trybie ALL METAL z "wyciętymi" dwiema pierwszymi kreskami (krążą opinie że z trzema pierwszymi) Ja chodze z wyciętymi dwiema pierwszymi przy czułości na maksa (tu zależy od dnia i terenu, jak wariuje i ciągle piszczy to zmniejsz o 1-3 kresek).

To tylko moje sugestie, najlepiej sam potestuj.

P.s.
Cmentarze i dworki omijaj z daleka bo to "zazwyczaj" stanowiska archeo i szukając w takich miejscach czeka Cię spotkanie z odpowiednimi służbami i na samej rozmowie sie nie zakończy :)

Polecam pola wokół miast. Jak to się mówi nie ma pola bez monetki / boratynki :)

Pozdrawiam
Slawek

galecki_99 pisze:Ustaw sobie Tryb JEWELRY i nie musisz niczego wycinać czułość max i życzę powodzenia w terenie ;)
Pozdrawiam Galecki
boje się żeby nie natrafić na granaty itp.. interesują mnie tylko monety tak bardzo chce coś znaleźć ,ruszę chyba na byle pole proszę o jakieś rady jestem ,nowicjuszem 0 doświadczenia 0 monetki dziękuje

>H<
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:45 przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
weje

Post autor: weje »

Jak miałem garreta ace 250 chodziłem na JEWELRY. Wycięte pierwsze trzy kreski. W tym trybie jak chodzisz wycięte są dwie to wytnij jeszcze jedną. Czułość przeważnie na maks. Wysoka trawa w moim przypadku - 2 kreski. Zdarzyło mi się kopnąć dziwaka (las) ale jak masz głowe na karku to nic Ci nie grozi. Nie tykasz, zakopujesz i dalej się bawisz. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.
Slawek

weje pisze:Jak miałem garreta ace 250 chodziłem na JEWELRY. Wycięte pierwsze trzy kreski. W tym trybie jak chodzisz wycięte są dwie to wytnij jeszcze jedną. Czułość przeważnie na maks. Wysoka trawa w moim przypadku - 2 kreski. Zdarzyło mi się kopnąć dziwaka (las) ale jak masz głowe na karku to nic Ci nie grozi. Nie tykasz, zakopujesz i dalej się bawisz. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.

co znaczy kopnąć dziwaka?

>H<
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:48 przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

Slawek pisze:co znaczy kopnąć dziwaka?
To coś o czym lepiej nie wiedzieć i nie mówić
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

A dziwakow u nas pod dostatkiem :zebek: ja chodze na Jewelery czulosc bez 1 kreski i zawsze monetki jakies wyskocza ;) ..... Sławek pochwal sie co wytargales :) (polecam pola w okolicy starych drog - porownaj mape wspolczesna z jakas stara dokladna sztabownka i smigaj ile sil w nogach :kon: ..... kurde jak chcialbym miec z 16 lat :roll: ...... )
Slawek

Sepp pisze:A dziwakow u nas pod dostatkiem :zebek: ja chodze na Jewelery czulosc bez 1 kreski i zawsze monetki jakies wyskocza ;) ..... Sławek pochwal sie co wytargales :) (polecam pola w okolicy starych drog - porownaj mape wspolczesna z jakas stara dokladna sztabownka i smigaj ile sil w nogach :kon: ..... kurde jak chcialbym miec z 16 lat :roll: ...... )
niestet jestem nowy i znalazłem tylko pół starego widelca ,ha ,ha, ,mówisz o drogach ale jak znaleść stare drogi , gdzie mogą być stare mapy ? ;)
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

ftp://mapy.ziomal.org/mapy/
Awatar użytkownika
Sepp

Chlopie poczytaj troche o swojej miescinie, poszperaj w necie, idz do biblioteki popytaj starych ludzi mieszkajacych w okolicy.... a co do drog to raczej tak bardzo sie nie zmieniaja, znajdz jakies pole kolo swej siedziby i dzialaj.... PS sprawdz jaki dzwiek wydaje moneta przesowajac np wspolczesne zlotowki obok cewki.... i szukaj czegos podobnego w terenie... ;) Powodzenia

PS Pamietaj - ZAKOPUJ PO SOBIE DOLKI!!!!! - Dobrze powiedzialem Panowie???? ;)
marti

Post autor: marti »

.....dobzie,dobzie.... :D
Slawek

jak tu się połapać, jak szukac woj ,ciechanowskie dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
Sepp

Masz tu linki z Kanarkiem w roli glownej ;) http://uk.youtube.com/watch?v=N000POdwUmo

http://uk.youtube.com/results?search_qu ... arch_type=
ODPOWIEDZ