!!! MOC LISTOPADOWA 2008r !!!
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Panowie jest taka zasada, że jezeli jedzie oddział ,w tym przypadku 52 ir, żołnierz jedzie na imprezę w barwach swojego oddsziału.W przypadku gdy 52 ir nie jedzie na rekonstrukcję, Jacek może jechać w barwach WPM.W przypadku gdy 52 ir jedzie jest to niemożliwe. Słyszałem argument Remik.Napiszcie kiedy był Remik w innym mundurze gdy była 12?????. Trzymajmy się tych zasad!!!! Jezeli nie to wszystko nie ma sensu.
Ordnung muss sein!Mein Herren und Damenn.
Ordnung muss sein!Mein Herren und Damenn.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, 19:16 przez janek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Czestno: poriadok dołżen byt`! Poka Gintier płatit swoj dienieżnyj dołg prusskomu 52. IR i poetomu dołżen borotsia 29 XI po prusskoj formie odziet. Jego russkaja forma poka ożidajet razrieszenija: prijdut-li nowyje rekruty k nam - on dołżen budziet russkuju formu otdat` w WMP. Poka problema niet. Naszej transportnoj kołonnoj uprawlajut Adek i Jekatierina: czerez niedielu razrieszim cziem i kak jechat`. Biez Gintiera nas na siej dien` trinadcat` (13). Wsie swobodnyje miesta budut dla Was, kak słuczajno (znajem, czto toże wzaimno)! Nie obiżajties`, bratcy. My ziemliaki i sojuzniki.
Paniał-alles Gut!srebrny_lis pisze:Czestno: poriadok dołżen byt`! Poka Gintier płatit swoj dienieżnyj dołg prusskomu 52. IR i poetomu dołżen borotsia 29 XI po prusskoj formie odziet. Jego russkaja forma poka ożidajet razrieszenija: prijdut-li nowyje rekruty k nam - on dołżen budziet russkuju formu otdat` w WMP. Poka problema niet. Naszej transportnoj kołonnoj uprawlajut Adek i Jekatierina: czerez niedielu razrieszim cziem i kak jechat`. Biez Gintiera nas na siej dien` trinadcat` (13). Wsie swobodnyje miesta budut dla Was, kak słuczajno (znajem, czto toże wzaimno)! Nie obiżajties`, bratcy. My ziemliaki i sojuzniki.
i zrobiła się Targowica a może ktoś by się najbardziej zainteresowanego o zdanie zapytał ??a tak całkiem na margineśie ( biorąc jako wzór wynikłe tu ustalenia dotyczące przynalerzności ) oddziałem do którego Jacek wstąpił na początku był WMP no i jest w nim do tej pory ( ale u nas nikt nie zakłada z góry przymusu wyjazdu w barwach pułkowych dla posiadaczy innych uniformów " w tym momęcie tylko Jacek " ) niema co pierza drzeć trzeba nam zacieśniać szeregi a tylko pojednanie i zgoda stanowią siłe koalicji ( jako precedens podam tu przypadek Szkota tj. będzomin 2007 mundur szkota , noc listopadowa 2007 XW , Hailsberg 2008 IR52 ???????? ) jacek ma fajną morzliwość poznania dwóch rodzajów sznytu wojskowego i niema co go rozszarpywać na dwoje i bez fochów tu i bez gniewów prosze co do transportu myśle że w poniedziałek wieczorem padną jakieś konkrety
-
Oczywiście, że to Jakientij/Ginter rozstrzyga sprawę. Z naszej strony nie wynikają z takiego układu żadne konsekwencje, przynajmniej na razie takich procedur nie ma. Natomiast 52. IR stawia sprawę odmiennie - i stąd konieczność dostosowania się do sytuacji właśnie ze strony Jacka, nikogo innego. Tyle, że powinien, jak każdy z nas, odpowiednio wcześnie się określić przed konkretna imprezą. Z powodu reguł panujących w 52. IR, nie zaś - w WMP. Bo przecież nie można będzie w przyszłości domagać się dwóch składek
? WMP powinien też wiedzieć, ilu "zielonych" zgłasza na daną imprezę. Powtarzam: rozstrzyga Jacek; musi być jednak świadom, że rozstrzygnięcie powoduje wejście w określone koleiny wymagań, zwłaszcza ze strony 52. IR. Nam tymczasem taki układ nie wadzi, jak napisałem. Jacek jest dobrym żołnierzem i jeszcze lepszym kolegą.

Nie chodzi tu o płacenie składek. nie można byc jednoczesnie w dwóch lub więcej oddziałach.Można mieć dwa i wiecej mundurów ale przynalezność musi byc jednooddziałowa.Dowódca musi wiedziec na kogo może liczyć. Jacek jasno się określił, że przechodzi do 52 ir i z tym się trzeba pogodzić i uszanować Jego wybór.
Jeszcze raz pisze, że w przypadku nie uczestniczenia oddziału w inscenizacji żołnierz może wystąpić w innych barwach ale w przypadku gdy oddział jedzie na rekonstrukcje nie ma innej opcji niz barwy macierzystego regimentu. Jacek określił się bardzo precyzyjnie i dla mnie nie ma najmniejszej wątpliwoście, że jest w PRUSKIM REGIMENCIE No 52.
Po rozmowie z gemeinem zostało jasne ustalene, gdzie i w jakich barwach wystepuje.
Nie agituje pozostałych wileńczyków, wręcz odwrotnie , chcę aby pozostali w takim składzie w jakim teraz istnieją, plus ewentualni rekruci jakich uda sie im zwerbować.Wiecie, że macie nad nami przewagę( chodzi o koszta).Jacek poniósł duże koszta aby być w 52 ir i to trzeba uszanować to Jego wybór i jego pieniądze. Na wszelkie próby zachwiania światopoglądu GINTERA będę osobiście ostro protestował.
Koledzy bardzo szanuję wasz oddział i chcę aby nasze wspóldziałanie na niwie rekonstruktorskiej układało się w atmosferze wzajemnego szacunku i koleżenskości.
Z poważaniem gefeiter 52 ir.
Jeszcze raz pisze, że w przypadku nie uczestniczenia oddziału w inscenizacji żołnierz może wystąpić w innych barwach ale w przypadku gdy oddział jedzie na rekonstrukcje nie ma innej opcji niz barwy macierzystego regimentu. Jacek określił się bardzo precyzyjnie i dla mnie nie ma najmniejszej wątpliwoście, że jest w PRUSKIM REGIMENCIE No 52.
Po rozmowie z gemeinem zostało jasne ustalene, gdzie i w jakich barwach wystepuje.
Nie agituje pozostałych wileńczyków, wręcz odwrotnie , chcę aby pozostali w takim składzie w jakim teraz istnieją, plus ewentualni rekruci jakich uda sie im zwerbować.Wiecie, że macie nad nami przewagę( chodzi o koszta).Jacek poniósł duże koszta aby być w 52 ir i to trzeba uszanować to Jego wybór i jego pieniądze. Na wszelkie próby zachwiania światopoglądu GINTERA będę osobiście ostro protestował.
Koledzy bardzo szanuję wasz oddział i chcę aby nasze wspóldziałanie na niwie rekonstruktorskiej układało się w atmosferze wzajemnego szacunku i koleżenskości.
Z poważaniem gefeiter 52 ir.
-
Czyli, tak jak pisałem, ostatnie słowo wypowiada (wypowiedział) sam Jacek - Ginter i nie było o co kopii kruszyć. Ja sam zresztą w szranki nie wchodziłem w tej akurat sprawie. Jasność sytuacji jest najważniejsza; zrobił to Adam, zrobili to Paweł, Zbyszek i Krzysiek, a teraz - jak z tego wynika - Jacek. Wszyscy mieli do tego prawo. Powtarzam: wszystko może być, byle sytuacja została wyjaśniona. No bo to wprawdzie rodzaj zabawy, ale jednak w wojsko. Na "Noc Listopadową" wynika z tego, że nasz Kolega Jacek albo jedzie z 52. IR, albo z nami - ale wówczas "podpada" swojemu aktualnemu regimentowi. My jako WMP nie mamy tu już żadnego ruchu do wykonania.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Jekatierina
Sprawa busa wygląda następująco (oczywiście zakładam, że Prusacy jadą z nami):
bus 17-osobowy - 1200 zł czyli 70,59 zł na osobę
bus 28-osobowy - 1500 zł czyli 88,24 zł na osobę
Osobiście skłaniałbym się do 2 opcji bo w pierwszym wypadku miejsc jest na styk i może być ciasnawo.
Panowie proszę o szybkie określenie, która wersja nas interesuje. Jutro rano muszę dać odpowiedź.
jekatierina vel kaź
bus 17-osobowy - 1200 zł czyli 70,59 zł na osobę
bus 28-osobowy - 1500 zł czyli 88,24 zł na osobę
Osobiście skłaniałbym się do 2 opcji bo w pierwszym wypadku miejsc jest na styk i może być ciasnawo.
Panowie proszę o szybkie określenie, która wersja nas interesuje. Jutro rano muszę dać odpowiedź.

jekatierina vel kaź
- Jekatierina