Zimna Woda

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
olsztyniak

Zimna Woda

Post autor: olsztyniak »

Szukam wszelkich informacji o walkach w rejonie tej wsi --- może ktoś z Was tam kopał :D
dago2

Post autor: dago2 »

Swego czasu penetrowałem ten teren, bez większych sukcesów.
Ale rozmawiałem kiedyś z jednym z miejscowych leśniczych i opowiadał mi o pewnej grupie poszukiwaczy bodajże z Gdanska która wywiozła"całego busa pierwszowojennej broni" :)

pozdrowionka
Awatar użytkownika
szrekol

Post autor: szrekol »

Z Don Jokerem sprawdzaliśmy stare leśne dróżki powyżej drogi Jedwabno-Nidzica i niestety nic tam nie wyszło. Podejrzewam, że był tam nie jeden poszukiwacz, drogi są wręcz wyjałowione, mała ilość śmieci, nie pojawiają się nawet wszędobylskie PRL-ki. Natomiast na południe od tej drogi leśnicy szaleją. Prawie nikomu nie odpuszczają jeżeli namierzą go w lesie z łopatą. Te tereny są pod opieką leśników, których obszar działania obejmuje niedalekie miejsca gdzie poddawały się oddziały Samsonowa i stąd ich "uczulenie" na wykrywkowiczów. Na te tereny przyjeżdżają poszukiwacze z całej Polski i niestety nie wszyscy zakopują dołeczki po sobie.

Pozdrawiam Szrekol
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Byłem wczoraj na tych terenach ze Zbychem ---- faktycznie pustynia dla kopaczy :(
Prusak

Post autor: Prusak »

Prawie robi wielką różnicę-ja tam zbytnich problemów z leśnikami nie mam :D
Prusak

A efekty-kiepski stan krzyża pułkowego(6 Libawski)2 klamry,trochę guzików etc.
kraf

Post autor: kraf »

Prusaku-Jacku, nie piernicz, że z leśnikami nie masz problemów. Bo sam nim jesteś. Ręka rękę myje.
kraf
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2008, 10:13 przez kraf, łącznie zmieniany 4 razy.
Prusak

Ano nie mam bo jestem drwalem. :D
ODPOWIEDZ