Bendomin
Moderator: Manufaktura Dzika
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Bendomin
pkt 1 brak abstynencji ale proszę o wzięcie pod uwagę faktu musztry każdego dnia aby nadrobić zaległości
pkt 2 co będziemy gotować bo jest mi niejako głupio po raz enty wykorzystywać adrania do prac kuchennych
proszę o wspólną decyzje myslę o kaszy
pkt 3 liczę na świetną zabawę i pierwsze profity z marusi które mam nadzieje pójdą w materiał
pkt 2 co będziemy gotować bo jest mi niejako głupio po raz enty wykorzystywać adrania do prac kuchennych
proszę o wspólną decyzje myslę o kaszy
pkt 3 liczę na świetną zabawę i pierwsze profity z marusi które mam nadzieje pójdą w materiał
-
Ogłoszenie nr 1: ustaliliśmy godzinę spotkania wyjazdowiczów na piatek 15 VIII, 10:00, na parkingu przy Urzędzie Gminy ul. Mławska. Chcemy ruszyć konwojem lub przynajmniej zbytnio się nie oddalać. Jeśli ktoś leko się spóźni, niech da znać telefonicznie, gdzie teraz jest i ile mamy zaczekać.
Ogłoszenie nr 2: prof. Krzysztof Mikulski (redaktor monografii Lidzbarka, absolwent naszego LO, szef Polskiego Towarzystwa Historycznego) proponuje przedyskutować propozycję podpięcia Pułku (wraz z Tow. Przyjaciół Ziemi Lidzbarskiej) jako autonomicznej sekcji PTH. Daje to możliwość prowadzenia oficjalnej działalności naukowej, wystawieniczej, pokazowej itp. za pieniądze z funduszy PTH. Prosi o rozważenie tej koncepcji. Będomin będzie pierwszą okazją, by to omówić.
Ogłoszenie nr 2: prof. Krzysztof Mikulski (redaktor monografii Lidzbarka, absolwent naszego LO, szef Polskiego Towarzystwa Historycznego) proponuje przedyskutować propozycję podpięcia Pułku (wraz z Tow. Przyjaciół Ziemi Lidzbarskiej) jako autonomicznej sekcji PTH. Daje to możliwość prowadzenia oficjalnej działalności naukowej, wystawieniczej, pokazowej itp. za pieniądze z funduszy PTH. Prosi o rozważenie tej koncepcji. Będomin będzie pierwszą okazją, by to omówić.
-
Sasza Panczenko będzie w Będominie z 14 ludźmi i armatą. Przypominam o godzinie 10:00 w piątek 15 VIII, pod Gminą.
Kto może i chce: jutro o 12:00 w mundurze proszą do zamku.
No i ostatnia impreza sierpniowa: wyjazd na "Dni Herdera" w Morągu 24 VIII (jednodniówka, pokaz dla publiki za ryczałtowe 1000 zł dla grupy). Deklarujcie chęć.
Kto może i chce: jutro o 12:00 w mundurze proszą do zamku.
No i ostatnia impreza sierpniowa: wyjazd na "Dni Herdera" w Morągu 24 VIII (jednodniówka, pokaz dla publiki za ryczałtowe 1000 zł dla grupy). Deklarujcie chęć.
Wydaje mi się, że przy umiejętnym podejściu do sprawy korzyści mogą być duże zarówno dla jednej jak i drugiej ze stron.srebrny_lis pisze:Ogłoszenie nr 1: ustaliliśmy godzinę spotkania wyjazdowiczów na piatek 15 VIII, 10:00, na parkingu przy Urzędzie Gminy ul. Mławska. Chcemy ruszyć konwojem lub przynajmniej zbytnio się nie oddalać. Jeśli ktoś leko się spóźni, niech da znać telefonicznie, gdzie teraz jest i ile mamy zaczekać.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
-
Pomyt, pobryt i trzeźwy. Także dzięki za wszystko. Patrząc na dzisiejsze niebo, oczywiście się raduję, ale uczucia mam cokolwiek mieszane (retrospektywnie...). Grunt, że poprane i wyczyszczone. Toksyny też dobrze schodzą. Małe, spokojne podsumowanie lata 2008 w strielni jak najbardziej. Trzeba też domówić (tam?) inne sprawy na najbliższy czas.
-
Mosz prowda. Czuwajmy nad koncepcją wykorzystania pawłowej chatki w Hanshagen, jak też zimówką w Heilsbergu. Czy jest ktoś zainteresowany I tomem ( do 1945 r.) "Historii Lidzbarka Warmińskiego", właśnie wchodzącym do sprzedaży (600 stron w twardej oprawie z wklejkami ilustracyjnymi, w BInf.Tur. chodzi po 50 zł)?
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
-
Bylo tak niezwykle milo was zobaczyc ze az zmotywowalo mnie to do napisania 1 posta
Jak Ahmed wspomnial musimy cwiczyc cwiczyc i cwiczyc
i sposrod wielu bitew w ktorych bralismy udzial wspolpraca wychodzila nam naprawde niezle wszak stanowlismy ostatnia i jedyna linie obrony
ale nie tylko walka i rozbicie reduty wyszlo nam dobrze, bo takze taktyczne wycofanie sie na z góry upatrzone pozycje reszty mojego odzialu musialo wygladac calkiem ciekawie przy waszym boku jestem ciekaw czy ktos z IR52 zerkal na nas kątem oczka i umieral w reducie z ulga iż odzial nie został rozbity a sztab po bohatersku spier!@#!%#%@
by przegrupowac sily i uderzyc ponownie
Jak zwykle uklony podziekowan Adkowi za pozwolenie pomagania sobie w kuchni byc moze ostatni raz w tym sezonie
Jak Ahmed wspomnial musimy cwiczyc cwiczyc i cwiczyc

ale nie tylko walka i rozbicie reduty wyszlo nam dobrze, bo takze taktyczne wycofanie sie na z góry upatrzone pozycje reszty mojego odzialu musialo wygladac calkiem ciekawie przy waszym boku jestem ciekaw czy ktos z IR52 zerkal na nas kątem oczka i umieral w reducie z ulga iż odzial nie został rozbity a sztab po bohatersku spier!@#!%#%@

Jak zwykle uklony podziekowan Adkowi za pozwolenie pomagania sobie w kuchni byc moze ostatni raz w tym sezonie