ID odznaczenia Polskie
-
ID odznaczenia Polskie
witam potrzebuje ID odznaczen polskich mianowicie czy moga byc orginalne czy to zwykle duplikaty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: ID odznaczenia Polskie
Odznaczenie jubileuszowe nadawano by wyrazić uznanie dla obywateli za całokształt pracy zawodowej lub społeczno-politycznej. Nadawano jednorazowo w okresie od 22 lipca 1954 do 22 lipca 1955.
Kto się nie załapał ten już później otrzymać nie mógł.
Srebrzony i oksydowany, średnica 40 mm.
Mundurowi nosili na prawej stronie munduru. Medal 40-lecia Polski Ludowej ustanowiony 26 kwietnia 1984. Otrzymywały osoby w uznbaniu długoletniej i wyróżniającej się pracy zawodowej. Nadawany od 22 lipca 1984 do 22 lipca 1985.
Medale PRL-u jeszcze nie maja takiej wartości, by opłacało się je podrabiać. Może za 50 lat?
C.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
dzieki wielkie za info
miałem propozycje odkupienia ich za flaszke i sie zastanawiałem czy to beda jakies duplikaty czy orginały
miałem propozycje odkupienia ich za flaszke i sie zastanawiałem czy to beda jakies duplikaty czy orginały
Popularesy PRL ale 100% dobre blachy za flache warto brac - zapytaj sie jak sa legitki to bierz 

-
no własnei były bez legitek a koles chciał za to 70zl.
Ps. polecam zaleciec w niedziele na pchli targ w Olsztynie na stadionie Warmii, mozna fajne fanty dorwac.
Ps. polecam zaleciec w niedziele na pchli targ w Olsztynie na stadionie Warmii, mozna fajne fanty dorwac.