Dwie pieczęcie do ID.
-
Dwie pieczęcie do ID.
Proszę o pomoc może ktoś będzie wiedział co to są za pieczęcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Re: Dwie pieczęcie do ID.
Dzięki za pomoc na temat pierwszej pieczęci
Widocznie Szwedzi musieli to zgubić, znalazłem ją niedaleko starego kościoła. Może ktoś coś wie na temat drugiej pieczęci, każda wskazówka będzie pomocna. Da się określić wartość tych pieczęci?

Wg mnie bezcenneDa się określić wartość tych pieczęci?
- ela0205
Dokładnie .Bramafan pisze:Wg mnie bezcenneDa się określić wartość tych pieczęci?
Dla jednego bezcenne a dla drugiego zależy tylko od podawanej ceny ,gdzieś ja już o pieczęciach coś przerabiałem ? 

Wartość historyczna - bezcennajakub pisze:Dla jednego bezcenne a dla drugiego zależy tylko od podawanej ceny ,gdzieś ja już o pieczęciach coś przerabiałem ?
Materialna - pewnie zależna od osoby.
Wartość historyczna - bezcenna
Wpisz na allegro stare pieczęcie ,to zobaczysz wartość historyczną, można wszystkie wykupić ceny wahają od 10 do 1000 zł i sprzedają tam też kolekcjonerzy co znają się na wartości historycznej i materialnej

Wpisz na allegro stare pieczęcie ,to zobaczysz wartość historyczną, można wszystkie wykupić ceny wahają od 10 do 1000 zł i sprzedają tam też kolekcjonerzy co znają się na wartości historycznej i materialnej

Nie ma co dyskutować, ja bym nie sprzedał.
Wszystko zależy od tego kto co zbiera. Mi zdarzyło się kupić kilka pieczęci związanych z bitwą pod Tannenbergiem i płaciłem ceny od 300zł za sztukę do 1000zł. Fakt jest jeden - że każda pieczęć to unikat. Nie było dwóch takich samych.