Jak zwykle co kupić?

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
czarny

Jak zwykle co kupić?

Post autor: czarny »

Witam pytanie jak zwykle banalne ale z racji tego że długo a nawet bardzo długo miałem jeden wykrywacz i nie zwracałam uwagi, co dzieje się w tym temacie nie potrafię obiektywnie ocenić z czym się teraz chodzi tz. Rutus solaris był moim wiernym przyjacielem przez wiele lat i teraz czas go zmienić.Generalnie interesują mnie monetki i guziki ale nie chciałbym zupełnie uciąć innych fantów budżet to ok 2000tyś.Jeszcze jedno pytanie bo tesoro cortes używany jest w moim zasięgu(taką ofertę mi zaproponowano) jak podjąć właściwą decyzję jakiś nowy czy używany cortes? :lelele:
Awatar użytkownika
Catadero

Re: Jak zwykle co kupić?

Post autor: Catadero »

Cały czas używam rutusów, ale mam kolegę chodzącego z tesorakiem. Wyniki zwykle są zbliżone na tych samych terenach chociaż "każda pliszka swój ogonek chwali".

C.
Awatar użytkownika
maciek7309

Post autor: maciek7309 »

Jak chcesz zostać przy Rutusie, to moja Proxima jest na sprzedaż.
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

Ile poszukiwaczy tyle opinii :)
czarny

No właśnie co do rutusa trochę się waham nie mogę powiedzieć nic złego Maciek sam wiesz ile mój przeżył a i wiem jak twoja Proxima była używana pewne źródło do odkupienia, tylko właśnie następna okazja na zmianę będzie pewnie za 10 lat ,teraz wydaje mi się że podciągnę budżet i kupię coś wyżej.Maciek a ty co teraz masz na oku?
Awatar użytkownika
indianin
Kontakt:

Post autor: indianin »

Swego czasu wielu SAPERÓW do wyszukiwania (min) wolało używać bagnetów niż wykrywaczy... Zastanów się dwa razy. Pozdro :D
czarny

Kurcze ,tylko ja nie szukam min.No a co z tym cortes-em nikt nie ma i nie zna tego sprzętu?
Awatar użytkownika
maciek7309

czarny pisze:No właśnie co do rutusa trochę się waham nie mogę powiedzieć nic złego Maciek sam wiesz ile mój przeżył a i wiem jak twoja Proxima była używana pewne źródło do odkupienia, tylko właśnie następna okazja na zmianę będzie pewnie za 10 lat ,teraz wydaje mi się że podciągnę budżet i kupię coś wyżej.Maciek a ty co teraz masz na oku?

Już kupiłem. Postanowiłem spróbować z Minelabem i jest: Quattro. Stary, ale w dobrym stanie, z cewką slimline 1050. Jak na razie wszystko co o nim piszą to prawda. W porównaniu z Proximą jest cięższy, po ok. 3 godzinach zaczyna uwierać, ale idzie wytrzymać. Wolny, troszkę czasu minie zanim obrobi sygnał ale jak już przemówi, to na pewniaka można kopać. W Proximie używałem mix, tam też wolniejsze przemiatanie dawało lepsze efekty, zwłaszcza na drobnicę. Stabilny, przyjemny, z dobrymi osiągami. Spróbowałem go już na przechodzonym terenie i troszkę jeszcze wygrzebałem ale bez szału - Rutusy wiele nie zostawiły. Nie przywiązuję się zanadto, kupiłem żeby obwąchać Minelaba, jak się spodoba kolejny będzie Etrac.

Nie wiem co Ci poradzić. Pole manewru zależy od portfela :/ . Popatrz po cenach, poczytaj opinie. Tu masz na przykład o Cortezie http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1662" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam właśnie forum Proscana bo opinie są rzetelne, bez bajkopisarstwa.
czarny

ok powoli się nastrajam i zaczynam weryfikować a teknetics t2 Classic przyznaje że ja wogóle nie znałem wcześniej tego sprzętu.Czy ktoś z kolegów ma lub zna jakieś obiektywne info na jego temat nie chodzi mi o żeby oceniać że jest gorszy lub lepszy względem innego tylko jaki jest ogólnie zasięg awaryjność itp. :lelele:
czarny

a może tak Teknetics T2 Classic 11" DD czy Fisher F5 z cewką 11'' DD może to jakoś rozwieje moje rozterki na ten temat bo im więcej czytam i się interesuję tym mam więcej dylematów
Awatar użytkownika
maciek7309

T2 pracuje na 13 kHz a F5 na 7,8 kHz. I to chyba jedyna istotna różnica.
Awatar użytkownika
chomik (masteo)

Post autor: chomik (masteo) »

Weż kup sobie gmp z 11 calowa cewką i będziesz miał spokój. :lol:
lionel

Post autor: lionel »

Witam, wybaczcie ale podepnę się do tematu. Mój brat, chce kupić sobie wykrywacz, a że niedługo ma 18-tkę to chcę mu zrobić prezent i kupić ten wykrywacz. On wspomina o Garrett, trochę poszukałem i znalazłem coś takiego, http://wykrywaczmetali.net/Wykrywacz-Me ... ompas,p,15" onclick="window.open(this.href);return false; Może ktoś podpowie mi czy to dobry wybór, bo mam też trochę ograniczony budżet tj. do 1 tys. zł. Dziękuję za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
abbie

Post autor: abbie »

jak na początek to bardzo dobry wybór

pochodzi trochę i jak się wciągnie to sam już zmieni na coś lepszego ;)
Kosa

Post autor: Kosa »

Ludziki nie zakładam nowego tematu. Szukam czegoś kolo 1000 zł uzyska, ebay to nie problem. Sam latam z XP ale potrzeba mi coś na wypady że znajomym. Pozdro
ODPOWIEDZ