Jak zwykle co kupić?
Jak zwykle co kupić?
Witam pytanie jak zwykle banalne ale z racji tego że długo a nawet bardzo długo miałem jeden wykrywacz i nie zwracałam uwagi, co dzieje się w tym temacie nie potrafię obiektywnie ocenić z czym się teraz chodzi tz. Rutus solaris był moim wiernym przyjacielem przez wiele lat i teraz czas go zmienić.Generalnie interesują mnie monetki i guziki ale nie chciałbym zupełnie uciąć innych fantów budżet to ok 2000tyś.Jeszcze jedno pytanie bo tesoro cortes używany jest w moim zasięgu(taką ofertę mi zaproponowano) jak podjąć właściwą decyzję jakiś nowy czy używany cortes? 

Re: Jak zwykle co kupić?
Cały czas używam rutusów, ale mam kolegę chodzącego z tesorakiem. Wyniki zwykle są zbliżone na tych samych terenach chociaż "każda pliszka swój ogonek chwali".
C.
C.
- maciek7309
Jak chcesz zostać przy Rutusie, to moja Proxima jest na sprzedaż.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Ile poszukiwaczy tyle opinii 

No właśnie co do rutusa trochę się waham nie mogę powiedzieć nic złego Maciek sam wiesz ile mój przeżył a i wiem jak twoja Proxima była używana pewne źródło do odkupienia, tylko właśnie następna okazja na zmianę będzie pewnie za 10 lat ,teraz wydaje mi się że podciągnę budżet i kupię coś wyżej.Maciek a ty co teraz masz na oku?
- indianin
- Kontakt:
Swego czasu wielu SAPERÓW do wyszukiwania (min) wolało używać bagnetów niż wykrywaczy... Zastanów się dwa razy. Pozdro 

Kurcze ,tylko ja nie szukam min.No a co z tym cortes-em nikt nie ma i nie zna tego sprzętu?
- maciek7309
czarny pisze:No właśnie co do rutusa trochę się waham nie mogę powiedzieć nic złego Maciek sam wiesz ile mój przeżył a i wiem jak twoja Proxima była używana pewne źródło do odkupienia, tylko właśnie następna okazja na zmianę będzie pewnie za 10 lat ,teraz wydaje mi się że podciągnę budżet i kupię coś wyżej.Maciek a ty co teraz masz na oku?
Już kupiłem. Postanowiłem spróbować z Minelabem i jest: Quattro. Stary, ale w dobrym stanie, z cewką slimline 1050. Jak na razie wszystko co o nim piszą to prawda. W porównaniu z Proximą jest cięższy, po ok. 3 godzinach zaczyna uwierać, ale idzie wytrzymać. Wolny, troszkę czasu minie zanim obrobi sygnał ale jak już przemówi, to na pewniaka można kopać. W Proximie używałem mix, tam też wolniejsze przemiatanie dawało lepsze efekty, zwłaszcza na drobnicę. Stabilny, przyjemny, z dobrymi osiągami. Spróbowałem go już na przechodzonym terenie i troszkę jeszcze wygrzebałem ale bez szału - Rutusy wiele nie zostawiły. Nie przywiązuję się zanadto, kupiłem żeby obwąchać Minelaba, jak się spodoba kolejny będzie Etrac.
Nie wiem co Ci poradzić. Pole manewru zależy od portfela

Polecam właśnie forum Proscana bo opinie są rzetelne, bez bajkopisarstwa.
ok powoli się nastrajam i zaczynam weryfikować a teknetics t2 Classic przyznaje że ja wogóle nie znałem wcześniej tego sprzętu.Czy ktoś z kolegów ma lub zna jakieś obiektywne info na jego temat nie chodzi mi o żeby oceniać że jest gorszy lub lepszy względem innego tylko jaki jest ogólnie zasięg awaryjność itp. 

a może tak Teknetics T2 Classic 11" DD czy Fisher F5 z cewką 11'' DD może to jakoś rozwieje moje rozterki na ten temat bo im więcej czytam i się interesuję tym mam więcej dylematów
- maciek7309
T2 pracuje na 13 kHz a F5 na 7,8 kHz. I to chyba jedyna istotna różnica.
- chomik (masteo)
Weż kup sobie gmp z 11 calowa cewką i będziesz miał spokój. 

Witam, wybaczcie ale podepnę się do tematu. Mój brat, chce kupić sobie wykrywacz, a że niedługo ma 18-tkę to chcę mu zrobić prezent i kupić ten wykrywacz. On wspomina o Garrett, trochę poszukałem i znalazłem coś takiego, http://wykrywaczmetali.net/Wykrywacz-Me ... ompas,p,15" onclick="window.open(this.href);return false; Może ktoś podpowie mi czy to dobry wybór, bo mam też trochę ograniczony budżet tj. do 1 tys. zł. Dziękuję za podpowiedzi.
jak na początek to bardzo dobry wybór
pochodzi trochę i jak się wciągnie to sam już zmieni na coś lepszego
pochodzi trochę i jak się wciągnie to sam już zmieni na coś lepszego

Ludziki nie zakładam nowego tematu. Szukam czegoś kolo 1000 zł uzyska, ebay to nie problem. Sam latam z XP ale potrzeba mi coś na wypady że znajomym. Pozdro