XPOINTER - DETEKNIX a GARRETT - porównanie możliwości

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
wojdar61

XPOINTER - DETEKNIX a GARRETT - porównanie możliwości

Post autor: wojdar61 »

Witam Wszystkich Forumowiczów .
Mając Krecika Garretta oczywiście będąc z niego bardzo zadowolony , oglądając filmy na YuTube a także czytając wszelkie dostępne wpisy i opinie na Forach na temat " Xpointera " tak Mnie to zaintrygowało , że nie wytrzymałem i zamówiłem , zapodałem Sobie takowego .
Decyzję podjąłem w zasadzie ok. miesiąc temu w momencie gdy Syn kupił sobie wykrywacz i wtedy już decyzja o zakupie drugiego " Krecika " była już uzasadniona !
Dzisiaj przyszedł Firmą Kurierską .
Wrażenia jak na początek jak najbardziej pozytywne zwłaszcza jeżeli chodzi o Zasięg.
Nie będę robił tu reklamy !!!!!!!!!!!!!!
Ale jeżeli ktoś z Forum ma jakiekolwiek pytania na temat szczegółów Prawdziwego porównania , proszę pytać w wolnej chwili odpowiem a przynajmniej postaram się odpowiedzieć oczywiście w miarę możliwości i wolnego czasu .
Od razu Piszę żeby nie było nie potrzebnych pytań - " Garrecika Krecika " nie sprzedaję , zostaje u mnie na Stałe .

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów .
wojdar61

Re: XPOINTER - DETEKNIX a GARRETT - porównanie możliwości

Dzisiaj był sprawdzian w terenie , jestem zadowolony :) bałem się , że będzie kmina ale wszystko OK.
No a poza tym 10 dni na zwrot więc spałem spokojnie :szok:
Osoby które nie bawiły się Garrettrm , będą Xpointerem zachwycone ale dla Mnie po czterech latach Garrettowania ten Drugi jest trochę uciążliwy t.z. PRZYZWYCZAJENIE , daje znać o sobie.
Garret ma "Mocną Wibracje" ten Drugi ma " Suptelniejszą " " Delikatniejszą " ale dobrze wyczuwalną .
Garrett jest " cichszy " a i tak go niektórzy zalepiają , ten Drugi się " drze " jest głośny -Ale ma możliwość wyłączania Dźwięku lub Wibracji .
Zasięg Jednak bez porównania u Garretta Znacznie mniejszy , jak wspominałem dla mnie przyzwyczajonego i zżytego z Garrettem jest to upierdliwe .
Z Garrettem mając sygnał nogom przesuwam wierzchnią warstwę ziemi i znowu i znowu aż Garrett się odezwie , opis ten mówi o płytkich wskazaniach Detektora .
A z tym Xpointerem jest inaczej nie wiem jak to opisać, warstwy przesuwane butem muszą być grubsze i dla kogoś kto robi to Odruchowo jak Ja prawie codziennie po ileś tam razy jest to denerwujące i trzeba się przestawić i przyzwyczajać się do innych działań - aczkolwiek jest na pewno do opanowania jak każdy nowo nabyty Detektor.
wojdar61

Pisał szerzej nie będę , chyba że Któryś z Kolegą Forumowiczów Zada pytanie .
Chętnie się podzielę Swoimi !!!!!! spostrzeżeniami !!!!!!
Choć widzę że raczej żadne tym Tematem Zainteresowanie , a książki nie mam w planie napisać .

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie.
Adam1975

Post autor: Adam1975 »

Witam.Mam zamiar zakupić deteknixa,pisał Pan o nim w tamtym roku , czy może coś się w nim popsuło ? czy lepiej dołożyć jednak te 150 zł i kupić garretta .
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
maciek7309

Post autor: maciek7309 »

Deteknix'a mam drugi rok. Nic się jak na razie nie psuje. Jedyna usterka to złamana końcówka smyczy - ale to już moja wina. A sprzęt działa jak kolega wyżej opisał, trwały i z dobrym zasięgiem. Przydaje się nie tylko do przeszukiwania wykopanej ziemi ale znakomicie można namierzyć przedmiot w dołku i odsłonić go czymś delikatniejszym niż łopata.
wojdar61

Kolega Maciek też potwierdził niezależnym wpisem , że Xpointer jest dobrym Sprzętem .
Ja Koledze Adamowi na PW opisałem zalety Xpoitera i Kolega Adam z tego co wywnioskowałem z rozmowy zdecydował się jednak na właśnie taki Sprzęt, i Życzę źeby Służył Mu jak Najdłużej .
Pozdrawiam Wszystkich Kolegów i K9leżanki na Forum.

Wojtek.
ODPOWIEDZ