Co, "po" dostrojeniu do gruntu

Wszystko co związane z eksploracją
Kiwi

Co, "po" dostrojeniu do gruntu

Post autor: Kiwi »

Witam,

Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, zapewne dlatego, że są one z kategorii "banał" :/ . Mianowicie chciałbym się dowiedzieć, czy po manualnym dostrojeniu wykrywacza do gruntu(np. w Tesoro), muszą zostać takie ustawienia, jakie miałem w trakcie strojenia? Czy po prostu przy pomyślnym dostrojeniu do gruntu, mogę sobie później regulować np. czułość i threshold i nie "rozreguluje" mi się dostrojenie do gruntu?
Drugie pytanie dotyczy thresholda - sygnał ma być na granicy słyszalności w trakcie strojenia. Ale po dostrojeniu powinienem go thresholdem wyciszyć czy może to jest ważne by ciągle nieco buczał w tle?
3mwoj

Re: Co, "po" dostrojeniu do gruntu

Post autor: 3mwoj »

Zmiana innych ustawień nie ma wpływu na strojenie do gruntu.Treshold ma być na granicy słyszalności przez cały czas.
Kiwi

Dziękuję za szybką odpowiedź.

3mwoj pisze:Treshold ma być na granicy słyszalności przez cały czas.
Dlatego, że informuje nas o przedmiotach głębiej zakopanych, których nie zasygnalizuje bezpośrednio dźwięk wykrywacza, czy z jakiegoś innego powodu?
3mwoj

Post autor: 3mwoj »

Po to aby utwierdzić nas w przekonaniu że mamy najlepszą wykrywkę ze wszystkich która reaguje na wszystkie sygnały, ale nie zawraca nam głowy sygnałami niewartymi uwagi :D
Kiwi

Haha, i wszystko jasne :zebek:
ODPOWIEDZ