Spędy ogarnianie terenu
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Spędy ogarnianie terenu
Hufiec ZHP Orneta robi latem kolejny zlot w Osetniku i okolicy (sierpień?); zasugerowałem im plan odkrzaczenia reduty w Spędach i ogarnięcia jej otoczenia. W tej sprawie jestem umówiony z ich szefem w izbie o godz. 18:00 w czwartek 23 kwietnia. Zainteresowanych zapraszamy, przy okazji zebranko WMP w kwestiach Heilsbergu.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Re: Spędy ogarnianie terenu
Terenem tym zajmuje się już stowarzyszenie "miastowieś". Lepiej ich zapytać coby nie wejść w szkodę, bo mają już jakiś konkretny plan co do tego miejsca. Jest odkrzaczone i ogarnięte. Prace trwają nadal.
-
Wg moich informacji z dziś, odkrzaczone od strony mostu, a sama reduta nie ruszona - zresztą nie wiem. Koordynacja wskazana oczywiście, trzeba wszakże pamiętać o "mocach przerobowych" dużej grupy harcerzy. Może pomogliby np. postawić improwizowany ciąg lekkich baraków nad rzeką ("Huttenlager" z planu).
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Ależ oczywiście. Trzeba tylko pogadać jeszcze z tym stowarzyszeniem. Robcio albo 3mwoj będą wiedzieć
-
3mwoj pisał mi na PW. Wezmę przed czwartkiem namiar na "Miastowieś" dla harcerzy. ewnie zresztą mają, skoro hufiec w Ornecie.