Spędy ogarnianie terenu

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

srebrny_lis

Spędy ogarnianie terenu

Post autor: srebrny_lis »

Hufiec ZHP Orneta robi latem kolejny zlot w Osetniku i okolicy (sierpień?); zasugerowałem im plan odkrzaczenia reduty w Spędach i ogarnięcia jej otoczenia. W tej sprawie jestem umówiony z ich szefem w izbie o godz. 18:00 w czwartek 23 kwietnia. Zainteresowanych zapraszamy, przy okazji zebranko WMP w kwestiach Heilsbergu.
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Re: Spędy ogarnianie terenu

Post autor: korvettenkapitan »

Terenem tym zajmuje się już stowarzyszenie "miastowieś". Lepiej ich zapytać coby nie wejść w szkodę, bo mają już jakiś konkretny plan co do tego miejsca. Jest odkrzaczone i ogarnięte. Prace trwają nadal.
srebrny_lis

Wg moich informacji z dziś, odkrzaczone od strony mostu, a sama reduta nie ruszona - zresztą nie wiem. Koordynacja wskazana oczywiście, trzeba wszakże pamiętać o "mocach przerobowych" dużej grupy harcerzy. Może pomogliby np. postawić improwizowany ciąg lekkich baraków nad rzeką ("Huttenlager" z planu).
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Post autor: korvettenkapitan »

Ależ oczywiście. Trzeba tylko pogadać jeszcze z tym stowarzyszeniem. Robcio albo 3mwoj będą wiedzieć
srebrny_lis

3mwoj pisał mi na PW. Wezmę przed czwartkiem namiar na "Miastowieś" dla harcerzy. ewnie zresztą mają, skoro hufiec w Ornecie.
ODPOWIEDZ