Prosze o I.D
-
Prosze o I.D
Prosze jak w tytule.
Dzieki
Dzieki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Re: Prosze o I.D
podaj wymiar
skrót k.k.st.b. Kaiserlich-königliche österreichische Staatsbahnen, czyli Cesarsko-Królewskie Koleje Państwowe. Wydaje mi się, że to są drzwiczki pieca w parowozie.
skrót k.k.st.b. Kaiserlich-königliche österreichische Staatsbahnen, czyli Cesarsko-Królewskie Koleje Państwowe. Wydaje mi się, że to są drzwiczki pieca w parowozie.
- leszekk66
jak byś podał wymiar to może prędzej ale ,(prawdopodobnie) znalazłem coś podobnego i okazało się to być deklem towotnicy osi wagonu
http://www.psmk.org.pl/wagony-towarowe/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.psmk.org.pl/wagony-towarowe/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Też myślę, że od rezerwuaru towotu przy kole. Zwłaszcza, że widać, iż była zamykana śrubą na zacisk (patrz lewa strona).
Pozdrawiam!!!
Też myślę, że od rezerwuaru towotu przy kole. Zwłaszcza, że widać, iż była zamykana śrubą na zacisk (patrz lewa strona).
Pozdrawiam!!!
-
O to wymiary.Ok 45cm liczac z tym prętem.
-
Ze wzgledu na jego kształt(nie okrągły)
Jakos nie widze tego na kole.Moze faktycznie są to drzwiczki do pieca?!.
To zostalo notabene znalezione przy torach..
Jakos nie widze tego na kole.Moze faktycznie są to drzwiczki do pieca?!.
To zostalo notabene znalezione przy torach..
- leszekk66
były towotnice owalne (okrągłe) jak i prostokąt (kwadrat) w przybliżonych kształtach do tych brył
wpisz w wszech wiedzącego GOGO stary niemiecki wagon-podwozie i sam zobaczysz iż były takie i takie
wpisz w wszech wiedzącego GOGO stary niemiecki wagon-podwozie i sam zobaczysz iż były takie i takie

-
Dziekuje wam wszystkim.
A swoja droga, czy ktos bylby zainteresowany taką tawotnica jako eksponat w regionie?!
Oczywiscie za darmo..
Pozdrawiam
A swoja droga, czy ktos bylby zainteresowany taką tawotnica jako eksponat w regionie?!
Oczywiscie za darmo..
Pozdrawiam
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Ja jestem chętny. Znajdzie się w tworzonym przez nas miejscu pośród innych eksponatów kolejnictwa.
- Blacek
- Kontakt:
Hej!!!
Eeee! na klapę od towotnicy to jednak za duże (jest 45 cm, a powinno być z 15 cm).Popatrzcie na środek koła z zamieszczonej fotografii - pojemnik jest nieco większy od kolejowych popielniczek. Być może to jednak drzwi paleniska od jakiejś wąskotorówki???
Pozdrawiam!!!
Eeee! na klapę od towotnicy to jednak za duże (jest 45 cm, a powinno być z 15 cm).Popatrzcie na środek koła z zamieszczonej fotografii - pojemnik jest nieco większy od kolejowych popielniczek. Być może to jednak drzwi paleniska od jakiejś wąskotorówki???
Pozdrawiam!!!
W pierwszej chwili również pomyślalem że to pokrywa maźnicy(tak nazywa się obudowa lożyska osi, a wlaściwie zestawu kołowego) ale nie pasuje mi zbyt delimatne mocowanie.To raczej coś innego, ale też nie drzwiczki paleniska.Te musialy być szybko otwierane i zamykane, a taki sposób montażu to wyklucza