Co byście polecili?
Re: Co byście polecili?
myślę ze wezmę na raty xp deus i już nie będę miał chyba problemow bo to już wykrywacz z górnej pulki
- pulkownikL
No już skoro byś tak zadecydował to nie będzie proste,górna półka z regóły dla zielonego to droga przez ciernie poziomem skomplikowania,dlatego jedna rada,jak już się zdecydujesz na zakup to poszukaj jakiegoś starego wygi z Tym sprzętem ( np.kol Felix)i jak będzie skory do pomocy to za przysłowiowąkarlo pisze:myślę ze wezmę na raty xp deus i już nie będę miał chyba problemow bo to już wykrywacz z górnej pulki

Ps.górna półka dla mnie osobiście oznacza zrozumienie posiadanego sprzętu nie jego cena,ja po swoim nie spodziewałem się cudów póki nie zacząłem go powoli poznawać,a typ bywa wyjątkowo wredny

Koledze powiem że podobnie zrobiłem iż z 350 przeskoczyłem na deus'a, jest to zmiana niesamowita, ponieważ przy samym programowaniu deus ma 10 czy 11 opcji, a garrett tylko 2 dyskryminacje i czułość. niecały rok z nim chodziłem, a dużo z nim chodziłem, poznałem jego bolączki i plusy, jednak nastał czas na skok technologiczny, a poza tym wyczuwałem już braki euroace, śmietniki mnie po prostu zniechęcały i ciągłe ćwierkanie, sprzęt nie wyrabiał. puki zima na północy, to uczymy sie deusa i robimy testy. kupiłem z panelem bo słuchawki a panel to jednak różnica.
pozdro,
pozdro,
Na słuchawkach nie masz możliwości skorzystania z całej masy istotnych nastaw, panel to panel. Dodatkowo ten składany model WS4 jest przynajmniej na moją głowę tak cholernie niewygodny, że noszę się z zamiarem przesiadki na WS5.
Do panelu zawsze masz możliwość dopięcia słuchawek po kablu (sama puszka jest dość cicha a po przesiadce z kanarka powiedziałbym, że piszczy szeptem). Wtedy panel montujesz na przedramieniu i wykrywka w dalszym ciągu jest bezprzewodowa. Okablowany jesteś ty.
Deus pozornie jest łatwą wykrywką i nawet na podstawowych programach potrafi zadowolić użytkownika, ale... No właśnie. Jak wyczyścimy sobie miejscówkę i zaczynamy kombinować z nastawami, to okazje się, że dopiero wtedy pokazuje co potrafi i ile w ziemi jeszcze zalega.
Jest sporo aspektów wpływających na konfigurację sprzętu, ja ze względu na kopanie w kilku wybranych miejscach, stworzyłem gotowe programy na konkretną miejscówkę i w terenie oszczędzam czas, ale pamiętam ile czasu kosztowało mnie znalezienie tych możliwie najbliższych ideałowi. W jednym miejscu sprawdzają się dobrze a po drugiej stronie ulicy już jest dramat. Trzeba przede wszystkim zacząć od skrupulatnego zapoznania się z instrukcją i opcjami na sucho a dopiero potem kombinowania w terenie, żeby wiedzieć gdzie odjąć a gdzie dodać.
Na szczęście obsługa jest dość intuicyjna, więc same kombinacje przychodzą z łatwością (pod warunkiem, że już wiemy jaka opcja odpowiada za co).
W porównaniu do Spectry V3i to banalna zabawka. Jak ją miałem w rękach to równie dobrze ktoś mógłby mi dać georadar i też nie wiedziałbym co z nim zrobić
.
A jeśli chodzi o sam sens zakupu Deusa, to oczywiście jest, ale ja wolałem robić to małymi krokami. Wykrywki wymieniałem co rok. Tym sposobem małymi krokami dorzucałem sobie nowe opcje i było sporo łatwiej, choć z największym sentymentem patrzę w stronę Tejona. Prosty jak konstrukcja cepa i prześwietny w swoim przedziale cenowym.
Do panelu zawsze masz możliwość dopięcia słuchawek po kablu (sama puszka jest dość cicha a po przesiadce z kanarka powiedziałbym, że piszczy szeptem). Wtedy panel montujesz na przedramieniu i wykrywka w dalszym ciągu jest bezprzewodowa. Okablowany jesteś ty.
Deus pozornie jest łatwą wykrywką i nawet na podstawowych programach potrafi zadowolić użytkownika, ale... No właśnie. Jak wyczyścimy sobie miejscówkę i zaczynamy kombinować z nastawami, to okazje się, że dopiero wtedy pokazuje co potrafi i ile w ziemi jeszcze zalega.
Jest sporo aspektów wpływających na konfigurację sprzętu, ja ze względu na kopanie w kilku wybranych miejscach, stworzyłem gotowe programy na konkretną miejscówkę i w terenie oszczędzam czas, ale pamiętam ile czasu kosztowało mnie znalezienie tych możliwie najbliższych ideałowi. W jednym miejscu sprawdzają się dobrze a po drugiej stronie ulicy już jest dramat. Trzeba przede wszystkim zacząć od skrupulatnego zapoznania się z instrukcją i opcjami na sucho a dopiero potem kombinowania w terenie, żeby wiedzieć gdzie odjąć a gdzie dodać.
Na szczęście obsługa jest dość intuicyjna, więc same kombinacje przychodzą z łatwością (pod warunkiem, że już wiemy jaka opcja odpowiada za co).
W porównaniu do Spectry V3i to banalna zabawka. Jak ją miałem w rękach to równie dobrze ktoś mógłby mi dać georadar i też nie wiedziałbym co z nim zrobić

A jeśli chodzi o sam sens zakupu Deusa, to oczywiście jest, ale ja wolałem robić to małymi krokami. Wykrywki wymieniałem co rok. Tym sposobem małymi krokami dorzucałem sobie nowe opcje i było sporo łatwiej, choć z największym sentymentem patrzę w stronę Tejona. Prosty jak konstrukcja cepa i prześwietny w swoim przedziale cenowym.
Witam.
Ja koledze proponowałbym zakup Rutusa Optimę. To jest bardzo dobry sprzęcik na moniaczki. Sam chodziłem z nim ponad trzy lata. Wcześniej miałem kilka wykrywaczy , międzyinnymi ace 250. Uważam że w tym przedziale cenowym nie ma lepszego sprzętu.
Myśle że za 1200 pln którymi Kolega dysponuje można kupic używkę, lub około 1800 zł nówkę. Swój sprzedałem za 1350.
Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
Ja koledze proponowałbym zakup Rutusa Optimę. To jest bardzo dobry sprzęcik na moniaczki. Sam chodziłem z nim ponad trzy lata. Wcześniej miałem kilka wykrywaczy , międzyinnymi ace 250. Uważam że w tym przedziale cenowym nie ma lepszego sprzętu.
Myśle że za 1200 pln którymi Kolega dysponuje można kupic używkę, lub około 1800 zł nówkę. Swój sprzedałem za 1350.
Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
Ja chodziłem z ace 150 teraz chodzę z euro ace i nie miałem problemu ze wzbudzaniem się wykrywacza o trawę lub gałązki, może jakiś wadliwy Ci się trafił lub chodzisz na zbyt dużej czułości.karlo pisze:Witam juz trochę polatałem z garrettem ace 250 ale nie przypadł mi do gustu te wzbudzanie sie o drobną trawę kawałek patyka itp doprowadzało mnie do szału wiec postanowiłem kupić coś innego na kolorek budżet nie jest duży bo tylko 1000zl i tu moje pytanie co byście mi polecili??
-
Może teknetics eurotek pro11 lub delta ma cyfrowe id kasa podobna
- Peter Brunnenitz
Cześć.
W tych pieniążkach, to niestety nie poszalejesz:
-TEKNETICS EuroTek PRO 8" - fajna alternatywa dla 250-tki, znacznie stabilniejszy nawet na max. ustawieniach, zastanawiałem się nad nim.
-WHITE'S Coinmaster - tego akurat nie znam, ale ma również wielu zwolenników.
Celowo pomijam chińskie wynalazki. Szkoda kasy i nerwów.
W tych pieniążkach, to niestety nie poszalejesz:
-TEKNETICS EuroTek PRO 8" - fajna alternatywa dla 250-tki, znacznie stabilniejszy nawet na max. ustawieniach, zastanawiałem się nad nim.
-WHITE'S Coinmaster - tego akurat nie znam, ale ma również wielu zwolenników.
Celowo pomijam chińskie wynalazki. Szkoda kasy i nerwów.
-
Teknetics eurotek pro 8 tak jak kolega pisał fajna alternatywa do ace 250 zakup z cewką 8 jest dość sporo tańszy dokupujesz cewkę 13 i ganiasz aż miło wyjdzie ci o 100zł drożej niż ze standardową cewkę 11 a masz 2 cewki a po roku możesz zmienić np. Na gamme czy omege cewka 13 pasuje do całej serii greckiej nie licząc teknetics eurotek